Audiere BOMBĂ în Parlament pentru Mugur Isărescu

15 Decembrie 2018

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, anunță că l-a chemat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații, după ce Banca Națională a recunoscut faptul că opt bănci străine care operează în România au acționat concertat pentru a ține România în sub-dezvoltare economică. În replică, purtătorul de cuvânt al BNR susţine că acuzaţiile n-au nicio bază şi au fost frmulate pe baza unui articol, nu a raportului Băncii Centrale.


În postarea de pe Facebook, Daniel Zamfir, președintele comisiei economice din Senat susține că e pentru prima dată când BNR informează că opt bănci străine care operează în România au avut o strategie să mențină țara noastră în stare de sub-dezvoltare economică.

În postarea de pe site-ul de socializare denumită CINEVA VA TREBUI SĂ RĂSPUNDĂ, Daniel Zamfir pune două întrebări:

1.A fost sau nu înțelegere de tip cartelar între cele opt bănci? În orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale! 2.BNR a constatat acest lucru abia acum? Această strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?

Concluzia lui Daniel Zamfir este că dacă BNR nu a ştiut până acum, consilliul de conducere trebuie demis, iar dacă s-a ştiut, situaţia este mai gravă. În repică, Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR, a dfeclarat pentru Realitatea TV că acuzaţiile senatorului Daniel Zamfir nu au o bază serioasă. "Domnul Zamfir a citit un articol de opinie într-un ziar și pe baza acelui articol încearcă să dezvolte o teorie fantezistă. Eu îl rog, cu respect, să pună mâna să citească raportul de stabilitate financiară, pentru că articolul pe care-l invocă, cel puţin asta e părerea mea,  este o opinie personală a unui ziarist mai mult sau mai puțin inspirat. Așadar să pună mâna să citească raportul pentru că îl primește la parlament, e pus pe site. Orice speculație de genul ăsta, e absolut hazardată", a comentat Suciu.

Guvernatorul Mugur Isărescu este aşteptat, marți la ora 12.30, la Comisia economică a Senatului!”, pentru o discuţie pe marginea raportului şi a acuzaţiilor lansate de Daniel Zamfir. 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Jan
16 Dec 15:52
Zamfir asta , fost "liberal", este o sluga a lui Felix Turnatoru' , care i-a dat si nevasta de la Haznaua 3 , ca sa-l poata mitui prin salariul dat matracucai. Este o gasca de frustrati formata din Zamfir, Piperea si Isar, care vor sa-l dea jos pe Isarescu, cu speranta ca PSD-ul ii va pune un "escu" armasarului Alinei Gorghiu.
Răspunde
0 0
dan
15 Dec 20:00
bancheri criminali! au omorat romani cu clauzele lor abuzive. sa fie judecati!
Răspunde
0 0
johnneil
15 Dec 18:04
Un nemernic care a participat prin politica lui bancara la ruinarea multor romani. Sa moara pana de Revelion!
Răspunde
0 0
mircea
15 Dec 17:43
observati ca in politica noastra pe linie ierarhica in stat apar totdeauna personaje pline de dosare penale, de la presedinte mergand in parlament si pana la ultimul secretar de stat din guvern. unul nu este curat pentru ca daca ar fi, sa spunem securistii platiti de marile corporatii prezente pe piata noastra indeosebi cele din sistemul bancar dar si cele cade se ocupa cu resursele naturale, nu ar mai putea sa controleze legislativul. pe astia asta i-a interesat tot timpul. nu este nevoie de drumuri pentru ca banul setransmite prin cabluri electrice iar petrolul si gazele prin conducte existente sau cu vaporul. restul este cancan pentru fraieri, prosteli aruncate precum oasele cainilor. o perioada rontaie la ele si nu vad cum altii au plecat deja cu carnea.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?