Au început testele clinice pentru vaccinul împotriva unei maladii care afectează milioane de oameni

27 Februarie 2014
Au început testele clinice pentru vaccinul împotriva maladiei Alzheimer
Au început testele clinice pentru vaccinul împotriva maladiei Alzheimer
FOTO: www.descopera.ro

Vaccinul împotriva maladiei Alzheimer dezvoltat de compania biotehnologică Araclon Biotech a intrat în faza testării clinice în Spania pe 24 de persoane afectate, potrivit EFE, care precizează că anunțul a fost făcut cu ocazia recentei inaugurări la Zaragoza (est) a noului sediu al companiei.

Araclon Biotech lucrează la dezvoltarea de noi terapii și metode de diagnosticare pentru boli neurodegenerative, în special Alzheimer, maladie pentru care are, într-o stare foarte avansată, un test de diagnosticare timpurie și a început deja faza clinică a vaccinului, potrivit directorului său științific, Manuel Sarasa, scrie Agepres.

Într-o primă etapă, de circa un an și jumătate, care se va încheia în 2015, se va analiza toleranța față de produs, a spus Manuel Sarasa. În etapa următoare, de circa doi ani, se vor testa diferite doze ținându-se cont de gradul de stimulare a sistemului imunitar al pacienților și se vor elabora mai multe protocoale. Va urma o nouă etapă, de circa trei ani.

Directorul științific al Araclon Biotech a subliniat că principalul proiect al acestei companii este de 'a termina cu maladia Alzheimer', ceea ce va necesita contribuția unor oameni de știință, medici, companii farmaceutice, asociații și oameni politici.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

1 0
Adrian
27 Feb 13:16
Vaccinurile, prin definitie nu sunt pentru virusi?
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?