Au împușcat porci mistreți și i-au tăiat. Nimeni nu se aștepta la ce a urmat

6 Octombrie 2017
Caz șocant la Cluj
Caz șocant la Cluj

Descoperire uluitoare făcută de oamenii de știință. Aceștia au analizat cadavrul unui porc mistreț împușcat în centrul Suediei și au făcut o descoperire șocantă: animalul avea un nivel de radiații de zece ori mai mare decât cel considerat normal.

Cauza fenomenului este una cunoscută de cercetători: animalul trăia într-o zonă afectată în continuare de dezastrul de la Cernobîl, în urmă cu 31 de ani, scrie thelocal.se.

Substanţele radioactive răspândire în urma dezastrului nuclea au afectat în bună măsură şi ţările scandinave. În Norvegia, de exemplu, au fost detectate cantităţi importante de cesiu-137, îndeosebi în zonele în care membrii populaţiei Sami îşi cresc renii. Aceste animale pasc în regiunile de tundră, în care substanţa radioactivă a ajuns prin intermediul precipitaţiilor atmosferice.Printre statele afectate de radiaţiile radioactive eliberate în urma accidentului de la Cernobâl se numără şi România.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?