Au executat vrăjitoare în fața tuturor! Ce-au făcut femeile condamnate la moarte în Coreea de Nord

11 Aprilie 2019

Coreea de Nord are un regim comunist extrem de sever. Asta a dus la sărăcie și la o izolare de lume. Dincolo de cum se poartă șeful statului, țara are o mulțime de legi și reguli nescrise care pot oricând să ducă la moartea unui om. De data aceasta a fost vorba de executarea în public a două prezicătoare. O a treia a scăpat, dar deloc ieftin. 

Coreea de Nord a executat două prezicătoare. Totul s-a întâmplat în public, în văzul tuturor celor prezenți. O a treia a reușit să scapă. În loc de execuție publică, ea s-a ales cu închisoare pe viață.

Execuția din Coreea de Nord a fost realizată în fața unei mulțimi de zeci de mii de oameni. Toți cei prezenți ar fi fost obligați să participe la procesul public și să asiste la execuții. 

De ce au fost executate în public cele două femei din Coreea de Nord? Conform regulilor din Coreea de Nord, astfel de execuții publice au avut ca scop menținerea ordinii sociale. Asta în condițiile în care autoritățile se tem că obiceiul cititului în palmă sau ghicitului au devenit prea răspândite. Astfel, pedepsesc foarte asupra vrăjitoare și vânzarea de iluzii.

Un raport din 2014 întocmit de Organizația Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a arătat că execuțiile publice sunt puse în aplicare în mod regulat. Astfel, oamenii sunt speriați și sunt mai ușor de ținut sub control.Cum au ajuns cele două femei din Coreea de Nord să supere statul?

Acuzațiile care li s-au adus femeilor sunt că au format un grup numit Seven Star. Ele au susținu că au doi copii, de 3 și 5 ani, care pot invoca un spirit și pot prezice viitorul. Sute de mii de oameni au fost aduși să asiste la procesul public care a avut loc în orașul Chongjin, din nordul Coreei de Nord, în martie.

"Chiar și oficialii de rang înalt și familiile autorităților judiciare merg adeseori la prezicătoare înainte să planifice nunți sau să facă parteneriate de afaceri", a declarat o sursă citată de Radio Free Asia. 

„Autoritățile din Coreea de Nord pot pune în aplicare execuții, cu sau fără organizarea unui proces, în public sau în secret, drept răspuns la infracțiuni politice sau de alte tipuri, care nu se numără adeseori printre infracțiunile grave”, se arată în raportul ONU din 2014.

Dincolo de execuții, Coreea de Nord și-a făcut un renume din închiderea pe viață a cetățenilor. Se estimează că mii de nord-coreeni sunt închiși pe viață în lagăre. E și aceasta o condamnare la moarte, dar prelungită. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?