Au descoperit o mumie de 500 de ani. Cercetătorii au fost şocaţi! Ce au găsit în corpul ei

15 Noiembrie 2016
Au descoperit o mumie de 500 de ani. Cercetătorii au fost şocaţi! Ce au găsit în corpul ei
Au descoperit o mumie de 500 de ani. Cercetătorii au fost şocaţi! Ce au găsit în corpul ei
Au descoperit o mumie de 500 de ani. Cercetătorii au fost şocaţi! Ce au găsit în corpul ei Au descoperit o mumie de 500 de ani. Cercetătorii au fost şocaţi! Ce au găsit în corpul ei Au descoperit o mumie de 500 de ani. Cercetătorii au fost şocaţi! Ce au găsit în corpul ei

Se cunoaște faptul că în imperiul sud-american al incașilor erau făcute jertfe omenești. De obicei, jertfe pentru zeități deveneau prizonierii din triburile inamice. Însă, în cazuri excepționale, erau sacrificate chiar și viețile propriilor lor copii. Câteva dintre aceste victime rituale s-au păstrat excelent și până în prezent, stând în ghețarii din Anzi mai mult de 500 de ani. Și acum aceste mumii înghețate ne dezvăluie secretele civilizației lor străvechi. Cercetarea lor permite înțelegerea tradițiilor, culturii și a modului de viață existente în imperiul incaș.

Această descoperire senzațională a fost realizată de celebrul arheolog german Johan Reinhard. El s-a îndreptat intenționat spre vârful vulcanului Llullaillaco, presupunând că în ghețarii de acolo puteau fi găsite rămășite omenești bine păstrate. Însă această descoperire a întrecut toate așteptările lui! La înălțimea de 6.706 metri a fost descoperită mumia integră a unei adolescente. Nici nu ne vine să credem că ea a murit cu mai mult de 500 de ani în urmă.

Numeroasele cercetări au arătat că la momentul morții sale fetița avea între 13 și 15 ani. De asemenea, nu au fost descoperite semne de moarte violentă. Fecioara din Llullaillaco era îmbrăcată în haine scumpe, iar părul ei era îngrijit și împletit în codițe subțiri.

Cercetarea conținutului gastric al fetiței a arătat că în ultimul an de viață ea s-a hrănit cu alimente calitative, de elită. Probabil, alimentația i-a fost modificată după ce a fost aleasă pentru jertfire. Doar inițial fetița consuma hrana tradițională a țăranilor — cartofi și alte legume. Iar în ultimul an din viața sa, ea a început să fie hrănită intensiv cu carne și porumb, scrie perfectmedia.tv.

Pe lângă acestea, în ultimele luni de viață fetița era ospătată frecvent cu frunze de coca și alcool. Probabil, aceste lucruri trebuiau să reducă împotrivirea fetiței înainte de iminenta sa moarte. Se presupune că înainte de ascensiunea rituală pe Llullaillaco ea a fost drogată și îmbătată, iar apoi pur și simplu lăsată să înghețe într-un loc special din vârful vulcanului.

Obiectele găsite lângă trupul fetei arată că ea a făcut parte din ritualul de sacrificare.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?