E uluitor ce au găsit astronomii la marginea universului vizibil

19 Martie 2019
Descoperire la marginea universului vizibil
Descoperire la marginea universului vizibil
FOTO: Subaru Telescope

O descoperire surprinzătoare a astronomilor la marginile universului vizibil le pune sub semnul întrebării toate teoriile dezvoltate până acum cu privire la geneza și natura găurilor negre. 

O echipă internațională de cercetători afirmă că au fost găsite 83 de găuri negre supermasive la capătul extrem al universului vizibil. Este vorba de o zonă atât de îndepărtată încât astronomii spun că aceasta datează din universul timpuriu, potrivit Futurism.com.

"Este remarcabil faptul că astfel de obiecte masive dense au putut să se formeze atât de curând după Big Bang", a declarat Michael Strauss, profesor de științe astrofizice la Universitatea Princeton.

"Înțelegerea modului în care găurile negre se pot forma în universul timpuriu și cât de comune sunt încă din acea perioadă este o provocare reală pentru modelele cosmologice actuale", a precizat astronomul de la Princeton.

Descoperirea a fost făcută de 48 de astronomi din întreaga lume care au descris constatările în cinci lucrări noi în Jurnalul Astrofizic și în publicațiile Observatorului Astronomic din Japonia.Observațiile au fost posibile datorită datelor obținute cu Hyper Suprime-Cam, un instrument de ultimă generație aflat la Telescopul Subaru de la Observatorul Național Astronomic din Japonia din Hawaii. Aceste date au fost combinate cu imaginile furnizate de cele mai puternice trei telescoape din întreaga lume.

Noile găuri negre descoperite sunt quasarii, care expulzează materia în jeturi puternice. Cercetătorii speră că o analiză mai detaliată va lumina modul în care s-au format unii dintre cele mai vechi quasari din univers.

"Quasarii pe care i-am descoperit vor fi un subiect interesant pentru observațiile ulterioare", a declarat și Yoshiki Matsuok, profesor la Universitatea Ehime care a luat parte la proiectul de cercetare.

"Vom învăța de aici despre formarea și evoluția timpurie a găurilor negre masive superioare, prin compararea densității numerice măsurate și a distribuției de luminozitate cu predicțiile din modelele teoretice", a explicat savantul japonez.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Mihai S
19 Mar 11:19
Bing bang este o aberatie si nu are nici cea mai mica umbra de dovada stiintifica. Ideea este intretinuta si repetata doar de ateisti din cauza ca acestora nu le convine faptul ca Dumnezeu exista.
Urmariti debatul dintre oamenii de stiinta crestini si dintre ateisti si va veti da seama cat de lipsita de argumente reale este teoria originii universului si a vietii promovata de ateisti.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?