Asociaţiile de Părinţi: Avem nevoie de educaţie sexuală în şcoli

20 Octombrie 2018
Asociaţiile de Părinţi: Avem nevoie de educaţie sexuală în şcoli
Asociaţiile de Părinţi: Avem nevoie de educaţie sexuală în şcoli

Este nevoie de educaţie sexuală în şcoli, susţin reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor Părinţilor, precizând că lecţia opţională “Educaţie pentru Sănătate” trebuie revizuită. Ei mai susţin că acest curs este necesar în contextul în care sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă.

 

 

“Da, avem nevoie de educaţie sexuală-n şcoli. Având în vedere reticenţa părinţilor de a comunica cu proprii copii şi faptul că mai bine obţii o informaţie diseminată de către un profesionist, şi nu obţinută de pe un motor de căutare. (...) Opţionalul "Educaţie pentru Sănătate" trebuie revizuit, astfel încât să fie ales de către părinţi, în toate unităţile de învăţământ”, a postat pe pagina de Facebook, Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţilor (FNAP), Iulian Cristache.

Cristache precizează că educaţia sexuală este necesară, mai ales pentru sunt multe fete care nasc la o vârstă fragedă.

“Avem nevoie să-i informăm pe elevi, dar trebuie să avem o mare atenţie la cine predă aceste noţiuni şi bineînţeles modul în care sunt prezentate în funcţie de ciclul de învăţământ. (...) S-au încercat, de-a lungul anilor, colaborări cu tot felul de ONG-uri, care prin modul în care au transmis informaţia, au abuzat emoţional copiii”, mai susţine Iulian Cristache.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţilor mai susţine că curriculum-ul la decizia şcolii (CDS) a devenit un instrument pentru a completa normele didactice.“Se fac presiuni, bine-venite, să avem şi Educaţie juridică şi financiară, de aceea spun că toate aceste informaţii trebuie să intre pe CDS, şi părinţii să fie informaţi corespunzător. Din păcate, CDS a devenit instrumentul directorilor pentru a completa normele didactice ale profesorilor din şcoala respectivă. Poate într-un final, domnii directori consideră că învăţământul trebuie să fie centrat pe elev, nu pe profesor”, a spus Iulian Cristache.

 

 

Sursa

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Gheorghe
20 Oct 19:16
Copii sint oglinda parintilor. Fetele nu ramin insarcinate singure ci cu mameluci care fac ce vad la parinti ... nu e nimic gresit cu fetele ci cu mamelucii din romania, care in marea majoritate sint obsedati, perversi, mincinosi, infantili, opirtunisti de la virste fragede si chiar daca se insoare dupa 35-40 nu se schimba deloc. Populatia masculina e de calitate foarte joasa si greu sa gasesti citiva fara pasarele la colivie ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?