Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a sesizat CNCD cu privire la legea pensiilor speciale

16 Decembrie 2015

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) a sesizat miercuri, 16 decembrie 2015, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma adoptării în Parlamentul României a Legii privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) consideră acest act o sfidare la adresa cetăţenilor României, dar şi o încălcare a drepturilor omului şi un act de discriminare, prin tratamentul diferențiat aplicat cetățenilor României.

Modalitatea de calcul a pensiilor trebuie să fie aceeaşi pentru toţi cetăţenii români, în concordanţă cu Constituţia României care prevede în art. 16, alin. 1 că: "Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări", subliniază AID într-un comunicat publicat pe aid-romania.org.

În acest context, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei a solicitat un punct de vedere asupra acestui caz Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a fi înaintat Curţii Constituţionale a României.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?