Asigurările RCA, mai scumpe din această iarnă. Noile TARIFE au fost publicate

1 Noiembrie 2018
Noile tarife la RCA
Noile tarife la RCA

Se scumpesc din nou asigurările RCA pentru persoanele fizice. Tariful de referință mediu a fost recalculat de ASF și este în creștere cu 4%, până la 790 lei.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat joi, 1 noiembrie, tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA), se arată într-un comunicat al instituției.

Tarifele de referinţă au fost calculate, potrivit prevederilor legale, de o companie independentă - Ernst & Young Assurance Services SRL - în funcţie de:

- categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice, precum și de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

"Schimbarea relativă a primei de risc de referință comparativ cu cea din tariful de referință anterior nu este consistentă la nivelul tuturor categoriilor de autovehicule, existând atât scăderi, cât și creșteri de valoare", se spune în comunicatul citat.Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul.

Tariful de referință mediu ponderat, în funcție de numărul de expuneri pe fiecare segment pentru persoane fizice, este de 790 lei, în creștere cu 4% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior, iar pentru persoane juridice este de 1.660 lei, în scădere cu 5% față de cel înregistrat în exercițiul de calcul anterior.

Tarifele de referință nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață. Tarifele de referinţă pe fiecare categorie de autovehicul şi de asigurat pot fi consultate AICI (pag.10).

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?