Asalt total în R. Moldova. Igor Dodon anunță procedura de demitere a procurorului general

8 Iulie 2019
Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Igor Dodon anunță convocarea Parlamentului în ședința plenară pentru inițierea procedurii de demitere a procurorului general, Eduard Harunjen. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

„De mai bine de o lună, împreună cu toată societatea noastră, cu conducerea Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova, i-am cerut dlui Harunjen să-și depună demisia de onoare. Spre deosebire de alți demnitari de stat de rang înalt, Procurorul General actual, instalat în funcție cu semne mari de întrebare sub aspect de legalitate, așa și nu a avut curajul să plece. Chiar de la momentul numirii sale în funcție am contestat modul în care dl Harunjen a devenit Procuror General”, a scris Dodon.

Potrivit lui, „în aceste condiții Parlamentul Republicii Moldova se va convoca mâine în ședință pentru a iniția procedura de demisie a acestei persoane”.

„Conform legislației Republicii Moldova, imediat după efectuarea procedurilor pe dimensiunea legislativă, voi fi gata să semnez decretul de demisie a Procurorului General. Restabilirea și consolidarea statului de drept în Republica Moldova este prioritatea primordială pentru noi și orice încercare de a dinamita acest proces va fi curmată cu toată determinarea”, a menționat Dodon.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?