Asalt total al Washingtonului împotriva Huawei. Conflictul SUA-China explodează

29 Ianuarie 2019

Washingtonul a anunțat luni o listă de capete de acuzare împotriva Huawei și a responsabilei grupului chinez de telecomunicații, ridicând astfel miza războiului comercial SUA-China. Huawei a negat acuzațiile, iar un purtător de cuvânt al guvernului de la Beijing a invocat motivații politice al SUA.   

Departamentul american al Justiţiei a dezvăluit 13 capete de acuzare, legate de încălcarea sancţiunilor americane impuse Iranului, împotriva grupului chinez şi a directoarei sale financiare, Meng Wanzhou, arestată în Canada la cererea anchetatorilor americani, relatează AFP, citată de Agerpres.

În paralel, ministerul a inculpat două filiale ale Huawei, în special pentru asociere cu infractori pentru a fura secrete industriale, şi anume tehnologii celulare în detrimentul americanului T-Mobile. În total, aceste două filiale - Huawei Device Co., Ltd şi Huawei Device Co. USA - sunt vizate de zece capete de acuzare.

"Aceste două serii de inculpări dezvăluie acţiunile ruşinoase şi persistente ale Huawei pentru a exploata companiile şi instituţiile financiare americane şi pentru a ameninţa concurenţa mondială liberă şi echitabilă", a declarat directorul FBI, Christopher Wray.

Arestarea la începutul lui decembrie la Vancouver a lui Meng Wanzhou a provocat tensiuni între Statele Unite şi Canada, pe de o parte, şi China, pe de altă parte.Grupul chinez de telecomunicații a negat acuzațiile lansate de la Washington împotriva sa și a precizat că nu are cunoștință de eventuale infracțiuni săvârșite de directoarea financiară Meng Wanzhou.

La un briefing de presă, purtătorul de cuvânt al guvernului de la Beijing a subliniat că în spatele acuzațiilor lansate de SUA există ”motivații politice”, cu scopul de a lovi anumite companii chineze.

Huawei este una dintre cele mai mari companii care oferă echipamente și servicii în telecomunicații și a depășit recent Apple, devenind al doilea producător de telefoane, după Samsung.

SUA și mai multe state occidentale și-au manifestat de mai multă vreme îngrijorarea cu privire la presupusa abilitate a Beijingului de a folosi echipamentele Huawei pentru a-și spori capacitatea de spionaj.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?