ARIEL SHARON A MURIT

11 Ianuarie 2014
ARIEL SHARON A MURIT
ARIEL SHARON A MURIT

ARIEL SHARON. Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, relatează presa din Israel. Fostul premier israelian a suferit un atac un accident vascular cerebral la începutul anului 2006, în urma căruia a paralizat. De atunci este a fost în comă şi era menţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.

ARIEL SHARON. Ariel Sharon a murit, sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Fostul premier israelian era internat la clinica Sheba, iar starea lui de sănătate se înrăutățise în ultimele zile.

"Regele Israelului" și "Leul lui Dumnezeu" sunt supranume pe care Ariel Sharon (născut Scheinermann, pe 26 februarie 1928) și le-a dobândit pe câmpul de luptă, mai ales după operațiunile tactice de geniu în cadrul "Războiului de șase zile" (1967) și în cel "de Yom Kippur" (1973), ambele împotriva acelorași coaliții ale vecinilor arabi, respectiv Egipt, Siria și Iordania, ambele soldate cu victorii legendare ale Israelului.

ARIEL SHARON. Povestea celor DOUĂ ROMÂNCE căsătorite cu Ariel Sharon

ARIEL SHARON. Lăudat şi criticat în egală măsură, Ariel Sharon şi-a adus din plin aportul la modelarea statului evreu aşa cum arată el astăzi. Un simbol pentru unii, un lider malefic pentru alţii, dar un personaj căruia nimeni nu-i poate contesta locul în istorie.

Cariera politică a lui Ariel Sharon a început oficial în 1973 când a fost ales prima dată în Knesset. A avansat la funcţia de consilier al prim-ministrului, pe teme de securitate, apoi a ocupat şase funcţii de ministru, până să ajungă şeful cabinetului, în 2001.Cea mai controversată dintre deciziile sale a venit în 1982 în perioada în care conducea Ministerul Apărării. Atunci, aproape singur, a hotărât să invadeze Libanul, pe motiv că era locul de unde palestinienii lansau atacuri asupra statului evreu. Operaţiunea s-a încheiat dezastruos, iar Sharon şi-a pierdut funcţia şi a fost anchetat pentru crimele comise în timp asaltului. Opt ani mai târziu, când a devenit ministrul Construcţiilor şi Locuinţei, a iniţiat cel mai mare proiect de colonizare a Cisiordaniei şi Fâşiei Gaza.

În 2000, o vizită controversată la Templul Muntelui din Ierusalim a dus la izbucnirea celei de-a doua Intifade. Cariera sa a luat o nouă turnură în 2005. Se afla încă în funcţia de prim-ministru când a decis să formeze propriul partid. Nu a mai apucat să candideze pentru un nou mandat. Răpus de o serie de atacuri cerebrale, Ariel Sharon a intrat în comă la 4 ianuarie 2006.

Raanan Gissin, fost consilier al lui Ariel Sharon: "Am fost consilierul său timp de 15 ani şi pentru Israel este un moment foarte trist. Ariel Sharon a fost un simbol al ţării, aşa cum Nelson Mandela a fost pentru poporul din Africa de Sud".

Fiii lui Ariel Sharon au dorit ca el să fie ţinut în viaţă de aparate, însă în cei opt ani n-au existat semne că starea sa ar fi reversibilă.

Starea sănătăţii lui Ariel Sharon continuă să se deterioreze

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 -7
tii
12 Jan 09:38
mare om mare caracter
Răspunde
4 -2
Barnaby Scott William
12 Jan 08:04
A murit nu acum dar in urma cu 8 ani...
Acesta este adevarul...
Dar acum s-au hotarit sa il foloseasca cu un scop...
Răspunde
1 -4
michel
12 Jan 07:17
o greseala frecventa pe care o fac jurnalistii....nu Sharon il chema, ci Sauron. Ariel Sauron.
Răspunde
7 -1
I@on
12 Jan 04:31
Atunci, aproape singur, a hotărât să invadeze Libanul, pe motiv că era locul de unde palestinienii lansau atacuri asupra statului evreu. Operaţiunea s-a încheiat dezastruos, iar Sharon şi-a pierdut funcţia şi a fost anchetat pentru crimele comise în timp asaltului.
Dupa Opt ani de "anchete", a devenit ministrul Construcţiilor şi Locuinţei.
Halal anchete si condamnare! Stia neamtul ce stia si nu degeaba a facut ce a facut...
Răspunde
6 0
Gigi
12 Jan 08:17
7 neamtul este vinovat doar pentru ca a executat oridinile(oricum era aproape imposibil ca in vremuri de razboi sa nu executi ordinele) dar cel ce a ordonat acest genogid a fost un evreu Adolf Hitler(chiar daca acum incearca sa ascunda faptul ca originile lui sunt clar evreiesti) care a benficiat de sprijinul finaciar al celor mai puternice banci si industriasi din lume si ca din intamplare toti acei marii bogatasi ce detineau aceste banci sau marii industriasi erau evrei, de unde putem intelege ca evreii au creat holocaustul pentru evrei si in interesul evreiilor, astfel au reusit sa devina pe veci marii martiri ai acestei lumi iar acum cand comit acele atrocitati lumea se va gandi la ei ca la niste bieti oameni care au suferit enorm pentu a-si creea un stat iar acum il apara cum pot si ei saracii de acei teroristi ticalosi care ucid oameni nevinovati doar din placere si plictiseala.
Terorismul si extremismul a fost creat si finanta chiar de ei pentru ca le aduc beneficii financiare uriase si totodata le permite sa zdrobeasca dusmanul lor de sute de anii - arabii cu ajutorul sabiei create tot de ei sua si se vor apara cu scutul creat tot de ei adica nato.
cititi va rog si stirea din 24 octombrie 2013 "Ministerul Educaţiei (MEN) va încuraja integrarea studiului Holocaustului, în special a Holocaustului din România, în curriculumul liceal şi gimnazial şi va asigura diseminarea, în sistemul de învăţământ, a broşurii care conţine rezumatul raportului Comisiei Internaţionale pentru studierea holocaustului din România."
deci copii din Romania vor invata in scoli ca noi Romanii suntem vinovati pentru ca am participat si comis atrocitati fata de sute de mii de evreii din Romania astfel copii nostri trebuie sa invete ca suntem vesnic datori moral si nunumai fata de evrei si comnuitatea lor, dar cel mai interesant este faptul ca ministru a semnat acest acord in sua, de ce?
2 -8
Stoica Marius
11 Jan 23:59
Razboiul din Liban 1982 sa terminat dezastruos? Bai istorici lui peste a batut Israel la ei ca la hotii de cai au pierdut doar 600 de soldati

Israel:
78.000 soldați
800 tancuri
1,500 blindate
634 avioane Siria:
22.000 soldați
352 tancuri
300 blindate
450 avioane
300 piese mari de artilerie
225 baterii antiaeriene (100 tunuri, 125 SAM)
OEP:
15.000 combatanți
300 tancuri
150 blindate
350+ piese mari de artilerie
250+ baterii antiaeriene
Pierderi
Morți: 675
Răniți: cel puțin 4.000[7][8] Combatanți sirieni și palestinieni uciși: 9.798
Libanezi uciși: 17.825 (estimat)[9]

Răniți: necunoscut
Răspunde
3 0
12 Jan 10:26
2 Ai dreptate. Dar daca moare un evreu la 100 de arabi si e bine. Sacapam de parazitii lumii. Cum zicea cineva: Daca ar face toti arabii pipi simultan ar inunda israelul...
10 -1
asa si
11 Jan 22:01
asa si..care e problema?..pacat ca nu traieste neamtul
Răspunde
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
1 -7
SALAMU ISLAMU ALLAHU SATANU TERORISTU ALECU
11 Jan 22:33
4 MAMA MIA...E PLIN PE-ACILEA MAI FRATE DE RAPANDULE MIORITICE CORCITE CU JEGOSI RETARDATI HARAPO-MAHOMEDANI ACIUIATI PRIN EUROPA[NECREDINCIOASA!]DE PURADEI CORCITI DE-AI LOR...SI DE CRE[S]TINIEI ANTISEMITI PUR SI SIMPLU!
4 -1
gresit raspuns nu este patria lor ....
12 Jan 08:32
5 Chiar si-n biblie evreii recunosc ca au cucerit ,intr-un timp indelungat ,pamantul palestinienilor ,un pamant care nu era al strabunilor lor (promisiunea cu tara sfanta este doar o poveste in spatele careia se ascunde in fapt o cotropire ,un jaf ).La vremea cand acestia dezvoltau o civilizatie prospera ,invidiata de evrei ,triburile evreesti erau nomade si primitive .Dovezi arheologice vorbesc de aceasta civilizatie ,dovezi ca ar fi existat solomon sau david nu exista ,o recunosc chiar marii istorici evrei ,sunt o legenda ,dealtfel david se traduce corect prin casa conducatorului ...urman numele acestui conducator .Ruinele templului lui Solomon nu s-au gasit nici pana astazi ,dar se presupune ca daca ar fi existat acest templu ar fi semanat cu unul aflat in Siria ,care in vremea evreilor era sub stapanire hitita ,adica indo-europeana .Chiar genetica vine sa sustina acest adevar ,populatia palestiniana este inrudita cu locuitorii din timpul migratiei evreilor in Levantul prosper ,asta o spun chiar geneticienii evrei .
3 0
Nume*
12 Jan 08:39
6 Salame stricat ,nu pace ,vezi tu haplogrupuri IJ( din care se desprinde haplogrupul I carpatic de unde prin mutatii genetice impanzesc astazi Europa ),haplogrupul R(R1a ,R1b) sunt specifice europenilor ....dar N3 este al unor salbatici ce au aparut dupa era glaciara in mongolia ,astazi nici macar curciti cu europeni astia nu se mai gasesc in Europa ,doar cateva ramasite mai dainuie astazi : sami ,masi si Hantii in numar mic ,nesem,nificativ.
2 0
erau politeisti ,doar sub influenta moneteismului .....au ajuns monoteisti.
12 Jan 11:45
11 Descoperiri arheologice uluitoare facute in Israel indica pe doua inscriptii numele lui Dumnezeu si a Astarteei impreuna, o zeitate feminina. Aceasta ar putea insemna ca israelitii din acea epoca nu erau monoteisti, ci credeau in mai multi zei.Prima descoperire arheologica a fost gasita intr-un mormant ce dateaza din secolul al VIII-lea i.Hr. la Khirbet el Qom. Inscriptia este o rugaciune si contine numele YHWH (Iahwe sau Iehova, numele lui Dumnezeu in Biblia ebraica - n.red) si Ashera (Astarteea - n.red), acesta din urma invocat de trei ori. Pe cealalta parte a inscriptiei apare simbolul unui copac, semnificand Copacul vietii.Cea de-a doua descoperire este o inscriptie gasita la Kuntillet Ajrud. Ea dateaza din aproximativ aceeasi perioada de timp cu cea de la Khirbet el Qom. Situl arheologic este impanzit cu inscriptiile "YHWH si a sa, Ashera". Una iese in mod deosebit in evidenta: "Pentru YMWH de la Shomron si a sa Ashera".Shomron sau Samaria a fost capitala Regatului iudeu in secolele IX-VIII i.Hr. Impreuna cu inscriptia au fost gasite desene pe altare, precum Copacul vietii.
14 -1
onouha
11 Jan 20:21
avea 85 de ani... de 8 ani in coma.... cam ce se putea intampla!?
Răspunde
7 0
i_on
12 Jan 06:29
1 a murit mortu.............................................................................
Comentariu ascuns datorită voturilor negative ale vizitatorilor. Click aici pentru vizualizare.
14 -4
i_on
11 Jan 21:11
3 da. un adevarat erou, cu tehnica militara de ultima ora contra unora care au ciomege. avem si noi un mare erou si ce crezi? nu putem pune un bust intr un parc pentru ca astia pe care i ridici tu in slavi nu vor
12 -1
parere neautorizata
11 Jan 19:54
Ariel Sharon a murit atunci , in ianuarie 2 006 , de atunci doar aparatele au functionat .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?