Are doar 32 de ani şi va moşteni imperiul vinului de 1 miliard de euro

14 Mai 2018
Alexandra Mentzelopoulos
Alexandra Mentzelopoulos
Alexandra Mentzelopoulos Alexandra Mentzelopoulos Alexandra Mentzelopoulos

Alexandra Mentzelopoulos are doar 32 de ani, locuieşte la Londra unde deţine un bar şi un restaurant, dar se pregăteşte să conducă un imperiu de 1 miliard de euro în Franţa.

Alexandra Mentzelopoulos este fiica mijlocie a lui Corinne Mentzelopoulos, grecoaica din Bordeaux care deţine afacerea de vinuri Chateau Margaux, cumpărată în urmă cu patru decenii de tatăl ei, scrie Bloomberg.

"Este o afacere de familie, vreau să fiu pregătită în fiecare detaliu al ei. După 500 de ani, nu poţi să te umfli în pene şi să crezi că schimbi totul", spune Alexandra Mentzelopoulos.

Bunicul Alexandrei, un magnat grec din domeniul retailului, a plătit în 1977 "modesta" sumă de 72 milioane franci (aproximativ 16 milioane dolari) pentru business-ul de vinuri Margaux.

Explozia cererii de vinuri în ultimii zeci de ani a făcut ca activele Margaux să valoreze cu uşurinţă 1 miliard de dolari în prezent.

Imperiul pe care Corinne Mentzelopoulos l-a moştenit cuprinde 1.600 de crame, 80 de clădiri în centrul Parisului şi un palat în care a locuit pe vremuri Ludovic al XIV-lea.

Pe lângă toate astea, Corinne a moştenit o podgorie de 267 de hectare care o va face miliardară în 2018.

O sticlă de vin de colecţie cu marca Chateau Margaux poate depăşi 1.000 de dolari.

Afacerea are doar 81 de angajaţi, fiind una dintre firmele-gigant cu cel mai mic număr de angajaţi, potrivit Bloomberg.

Pe măsură ce numărul super-bogaţilor a crescut, vinul bun nu mai e doar un hobby esoteric, ci o investiţie de masă, colectată de un sfert dintre milionari, potrivit Barclays Plc. Mai ales chinezii bogaţi au determinat cererea, vinul devenind al doilea cel mai colecţionat produs de lux, după maşinile clasice.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?