ArcelorMittal și Gerdau au vândut fabrica Gallatin din SUA, pentru 770 milioane de dolari

16 Septembrie 2014
ArcelorMittal
ArcelorMittal
FOTO: lesafriques.com

ArcelorMittal și grupul brazilian Gerdau au anunțat vânzarea societății lor mixte Gallatin Steel din SUA, pentru 770 milioane de dolari, companiei Nucor Corp, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Fabrica Gallatin din statul Kentucky produce oțel laminat și are o capacitate anuală de 1,8 milioane de tone.

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume, se așteaptă ca tranzacția să fie finalizată până la sfârșitul anului.Nucor, care operează deja patru combinate unde se produce oțel laminat, a anunțat că tranzacția va avea ca efect majorarea capacității sale anuale de producție cu 16%, la aproximativ 13 milioane de tone.

Producerea oțelului laminat este în creștere în SUA datorită cererii din sectorul energetic, unde conductele și tuburile sunt utilizate la fracturarea hidraulică.

Luna trecută, ArcelorMittal a raportat un câștig sub estimări în trimestrul doi din 2014 și a revizuit în scădere prognozele privind profitul din acest an, din cauza prețului mai redus al minereului de fier.

În perioada aprilie-iunie 2014, profitul operațional a urcat cu 3,7%, la 1,76 miliarde de dolari, de la 1,70 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2013, în timp ce analiștii estimau 1,84 miliarde de dolari.

Pentru 2014, ArcelorMittal se așteaptă la un profit operațional de peste șapte miliarde de dolari, după ce anterior prognozase opt miliarde de dolari.

Chiar dacă prețul mai redus al minereului de fier afectează câștigurile, compania beneficiază de continua îmbunătățire a industriei oțelului în SUA și Europa, cele mai mari piețe ale sale. Consumul de oțel în SUA ar urma să crească cu 6% anul acesta, față de 3,5% estimat anterior, în timp ce în Europa avansul va fi de 4%, față de 2-3% prognozat anterior.

Datoria netă a scăzut la 17,4 miliarde de dolari în trimestrul doi din 2014.

ArcelorMittal, prezentă și în România, este cea mai mare companie siderurgică și minieră integrată din lume, cu activitate în peste 60 de țări. În România, ArcelorMittal deține unități de producție la Galați (est), Iași (est), Roman (nord-est) și Hunedoara (centru).

Subiecte pe aceeași temăSursă: AGERPRES

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?