Țara care a interzis total sărbătoarea de Sf. Valentin

7 Februarie 2018
Au interzis Ziua Indragostitilor
Au interzis Ziua Indragostitilor
Au interzis Ziua Indragostitilor Sabeen Mahmud

Autorităţile pakistaneze au avertizat miercuri posturile de radio şi televiziune că nu vor putea emite conţinuturi legate de Sf. Valentin, sau Ziua îndrăgostiţilor, ca urmare a interdicţiei impuse în urmă cu un an de un tribunal care a considerat că este o celebrare ce contravine islamului, relatează EFE.

Curtea Supremă din Islamabad a interzis orice festivitate de Sf. Valentin în locuri publice şi mass-media pe motiv că este contrară preceptelor islamului şi promovează indecenţa şi nuditatea.

În pofida interdicţiei, locuitorii din Islamabad au sărbătorit anul trecut Ziua îndrăgostiţilor cu trandafiri, baloane în formă de inimă şi cine romantice, în timp ce posturile de radio şi televiziune au anunţat reduceri la diferite produse pentru 14 de februarie, fără să numească direct această zi.

Sf. Valentin este o sărbătoare controversată în Pakistan, unde grupuri religioase protestează anual împotriva acestei zile.

Activiştii laici s-au opus la rândul lor acestor campanii religioase, iar o militantă pentru drepturile omului, Sabeen Mahmud, a organizat o contramanifestaţie împotriva islamiştilor în 2013.Ea a fost asasinată doi ani mai târziu din această cauză, potrivit unuia dintre cei acuzaţi de această crimă.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Agerpres

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?