Apusenii văzuţi din parapantă

17 Mai 2009
Foto: RTV
Foto: RTV
Am luat cărările din Apuseni la pas. Am vâslit pe Arieş. Ne-am băgat şi în munte de-a dreptul, prin peşteri. Expediţia echipei Realitatea TV în Ţara Moţilor nu putea scăpa ultima cale de explorare. Aşa că a încercat să vadă Apusenii şi de la înălţime. Cu inima cât un purice, dar curajoşi, colegii noştri au zburat cu parapanta. Iar spectacolul de sus a convins pe toată lumea : cel puţin o dată în viaţă zburaţi deasupra acestor munţi.

Dornici să admirăm munţii de sus, pornim în expediţia noastră spre dealul Muscel încă de la primele ore ale dimineţii. Pentru parapantişti, dealul este zona de decolare, pentru localnici e mult mai simplu..."dealu de la avioane".

Până la zbor e însă cale lungă, cinci kilometri pe jos. Oricât ne-am chinui, nu reuşim să impresionăm instructorul la capitolul pas săltăreţ. Trecem direct la alergare. Şi asta face parte din pregătirea pentru zbor.

Mai sunt câteva secunde până la decolare, iar emoţiile cresc. Când vezi hăul în faţă, parcă îţi vine să laşi totul baltă şi să o iei la sănătoasa. Brăzdăm cerul, ceva mai viteji acum, şi admirăm de sus munţii, gospodăriile din lemn şi căpiţele ce par de la înălţime nişte muşuroaie. Într-un final, aterizăm victorioşi.

Cum mulţi turişti se dau în vânt după zborurile cu parapanta, chiar şi proprietarii de pensiuni din zonă le-au inclus în ofertă. Un pachet ultra all inclusive costă 200 de lei. Pe lângă cazare şi masă este asigurat şi un zbor cu parapanta.Ca să înveţi să zbori cu parapanta este nevoie de zece lecţii. Lecţiile încep cu un zbor în tandem cu instructorul.

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?