Aplicația prin care poți șterge ușor persoanele din poze

27 Iunie 2019

Locurile populare din orașe sunt pline de oameni - fie ei turiști sau de localnici - așa că dacă vrei să faci o fotografie în care să nu apară altcineva în afară de tine îți va fi cam greu. Dar tehnologia îți vine în ajutor cu o aplicație care-ți scoate persoanele din fotografii, astfel încât să rămâi numai tu.

Dacă vrei să faci o fotografie cu un obiectiv turistic sau un peisaj urban fain, în care să nu apară nicio persoană, atunci ar trebui să mergi acolo pe la cinci sau șase dimineața, când lumea încă doarme. Însă By Bye Camera este o aplicație care-ți scoate oamenii din fotografii și te scutește să te mai trezești dimineața.

Aplicația este un proiect artistic realizat de organizația Do Something Good. Din această grupare artistică face parte și artistul damjanski, care a lucrat la câteva proiecte jucăușe, cum ar fi că a făcut un CAPTCHA care să excludă oamenii și a pornit un dialog între doi asistenți Google.

„Este o aplicație pentru era post umană. Aplicația elimină vanitatea oricărui selfie, dar și orice persoană din fotografie", spune damjanski. El vrea să îți pui întrebări de tipul: oamenii sunt necesari? Ce înseamnă să fii om? Cum ar fi lumea fără omenire?

Desigur, nu trebuie să răspunzi la astfel de întrebări ca să poți folosi aplicația. Bye Bye Camera funcționează cu anumite programe AI ce pot fi folosite de către cercetători. Folosește YOLO (You Only Look Once), un program ce poate identifica rapid conturul unei persoane și apoi se folosește o tehnică pe care Adobe a numită „context-aware fill".Conceptul este unul amuzant, dar eliminarea unei persoane din background nu se face în cel mai calitativ mod, iar aplicația este disponibilă doar pe iOS. Poți să o încerci, vezi cum funcționează, dar s-ar putea să mai dea niște rateuri, mai ales în fotografii cu un background detaliat. Până una alta, tot va trebui să te trezești la cinci dimineața ca să poți să te pozezi în față la Fontana di Trevi fără ca în cadrul să apară zeci de străini.

SursăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?