Aparatura ultraperformantă de la Maternitatea Bega nu poate fi folosită din cauza reţelei electrice prea vechi

30 Iulie 2009
Foto: NewsIn
Foto: NewsIn
Au primit aparatură ultraperformantă de la Ministerul Sănătăţii, însă stau şi se uită la ea. Medicii de la Maternitatea Bega din Timişoara nu pot folosi echipamentele medicale din cauză că reţeaua electrică este foarte veche şi riscă să apară în orice moment un scurtcircuit.
"Nu putem fugi cu aparatele după o priză", a declarat Constantin Ilie, şef Secţie neonatologie.

Medicii spun că nu numai reaţeau electrică este distrusă. Întreaga clădire trebuie reabilitată. Unele saloane nu pot fi folosite deloc din cauză că tencuiala din tavan stă să cadă în orice moment."O parte din aparate, într-adevăr nu am putut să le punem în funcţie, din cauza condiţiilor improprii pe care le prezintă clădirea spitalului Bega. E vorba de o clădire istorică, cu o vechime de peste 130 de ani", a precizat Marius Craina, director medical Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara.

O parte din aparatură care costă 1 milion de euro a fost instalată pentru că medicii au reuşit să amenajeze câteva saloane. Ce-i drept cu eforturi mari. Pentru că fondurile de la Consiliul Judeţean au fost prea puţine, lunar, fiecare medic donează spitalului 100 de lei.

Maternitatea din Timişoara este inclusă într-un program al Ministerului Sănătăţii şi urmează să fie complet reabilitată. Nu se ştie însă când se vor exista banii necesari pentru lucrări.

Subiecte pe aceeași temăSursă: Realitatea TV

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?