Anunţul care îl contrazice pe Putin: Rusia a efectuat marţi raiduri aeriene în Siria

15 Martie 2016

Rusia a întreprins marți raiduri aeriene asupra zonelor limitrofe ale sitului antic Palmira, în deșertul din centrul Siriei, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Potrivit acestei organizații, 'loviturile aeriene efectuate de elicoptere și avioane ruse i-au permis armatei regimului să avanseze și în prezent ea se află la 4 kilometri la sud-vest de Palmira', aflată din mai 2015 în mâinile grupării jihadiste Stat Isamic (SI).

O sursă din domeniul securității a afirmat că, 'datorită bombardamentelor aviației și ale elicopterelor ruse, armata siriană a preluat controlul asupra unei coline la vest de Palmira, după o luptă violentă cu SI, și domină deja asupra orașului'. Dacă armata siriană va cuceri Palmira, 'bijuterie' a antichității înscrisă în patrimoniul UNESCO, 'aceasta ar fi o victorie importantă, deoarece va deschide drumul spre frontiera irakiană', subliniază OSDO.

Adjunctul ministrului rus al apărării, Nikolai Pankov, a avertizat că Rusia își va continua loviturile aeriene împotriva unor 'obiective teroriste' în Siria, în pofida retragerii celei mai mari părți a acestui contingent militar.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?