Anunț important pentru românii care locuiesc în Marea Britanie. Procedura urgentă

18 Septembrie 2019

Românii care locuiesc în Marea Britanie de mai puțin de 5 ani, sunt nevoiți să aplice pentru statutul de rezidență temporară. 

Astfel cei care locuiesc în UK de mai puțin de cinci ani trebuie să aplice pentru PRE-SETTLED STATUS, adică noul statut de rezidență temporară, dacă intenționează să rămână acolo și după anul 2020.

Înscrierile se fac: https://apply-for-eu-settled-status.homeoffice.gov.uk/

Cei care au neclarități, poți solicita asistență în limba română de la Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, la numărul de telefon +44 750 388 2992, de LUNI până VINERI, între orele 9:00 - 16:00 sau la adresa de email la londra.brexit@mae.ro.

Peste 125 de mii de români au cerut rezidență permanentă în Marea Britanie, necesară pentru perioada post-Brexit. Numărul era cel înregistrat la 30 iunie 2019, iar  românii sunt al doilea cel mai mare grup de imigranți care a făcut asemenea cereri. Doar polonezii sunt mai mulți, a informat ministerul de Interne de la Londra.Sistemul pentru solicitarea rezidenței s-a deschis oficial la 30 martie, când trebuia sa fie ultima zi a Marii Britanii în Uniunea Europeană.

Cetățenii UE care se află legal pe teritoriul britanic de cel puțin cinci ani primesc rezidență permanentă, ceea ce le permite să locuiască, să muncească și să primească asistență socială.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?