Anunț oficial: Toţi românii vor primi decizii de impunere în noiembrie. Sumele sunt uriașe

4 Octombrie 2018

După cinci ani în care nu s-a ostenit să calculeze diferenţele de impozit pe venit, de CAS şi CASS, Fiscul a decis să trimită, luna viitoare, decizii de impunere tuturor românilor cu restanţe. Din ianuarie, doar cei înregistraţi în SPV vor şti cât au de dat, anunță ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici. 

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, spune că la finalul lunii octombrie va fi centralizată situaţia contribuabililor care au sume de plată către ANAF. Din noiembrie vor fi comunicate sumele de plată, iar oamenii vor avea timp să achite până în martie 2019, având o reducere de 10%.

Teodorovici anunţă şi că, de la 1 ianuarie, nu se vor mai trimite notificări scrise privind sumele datorate, aceste date urmând să fie disponibile în sistemul electronic. 

"Am anunţat încă de la începutul acestui an că pentru contribuabili, în ultimii cinci ani, ANAF nu a trimis la timp acele decizii de impunere, fie CAS, fie CASS, fie impozit pe venit. Şi e normal să venim la un mom zero, adică să centralizăm, să ştie fiecare cât are de plătit statului. Şi pentru că statul nu a avut acel rol activ, adică să spună la timp, să spună omului: domnule, uitaţi, aveţi de plătit atâţia lei, şi nu a făcut acest lucru, am propus un sistem de a încuraja contribuabilul, dacă face plata până la... să spunem martie 2019", a afirmat, miercuri seară, Eugen Teodorovici la Antena 3.   

El a spus că situaţia va fi centralizată până la finalul lunii octombrie, iar din noiembrie se vor comunica datele către contribuabili.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Stan
04 Oct 12:21
Aceste plati trebuie facute de ei: jefuitorii politici cu averi colosale nejustificate,de minciunile lor suntem satui...
Răspunde
0 0
Stan
04 Oct 12:20
Aceste plati trebuie facute de ei: jefuitorii politici cu averi colosale nejustificate,de minciunile lor suntem satui...
Răspunde
0 0
johnneil
04 Oct 11:36
De ce se pune anuntul acesta?
"TOTI ROMANI"
Tot asa era si cand; "toti Romani li se vor marii salariile...." sau "toti Romani vor beneficia de...."
Citeai si constatai ca doar la bugetari se faceau acele modificari. Ceilalti nu erau Romani. Aia erau din Ciad sau Mali.
Acum iar "toti Romani"...
Dar este vorba doar de cei care nu si-au platit unele contributii catre stat.
RUSINE!
Răspunde
0 0
Daniel
04 Oct 09:58
Cum au aparut somatii de plata, se constata ca au dublat sumele de calcul fata de declaratii. Deci se cere plata dubla.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?