Anunț neașteptat de la Moscova: Rusia şi România vor crea o comisie pentru diplomaţie publică

11 Octombrie 2018
Maria Zaharova
Maria Zaharova

Ministerul de Externe al Rusiei intenţionează să creeze o comisie de experţi ruso-română pentru diplomaţie publică şi dialog ştiinţific şi cultural, anunță purtătoarea de cuvânt a MAE de la Moscova, Maria Zaharova.

Crearea acestei comisii este prevăzută în Memorandumul pe care Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe şi Universitatea din Craiova planifică să-l semneze cu prilejul împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Rusia şi România, a anunţat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

„Programul forumului dedicat acestui jubileu include şi desfăşurarea unui simpozion ştiinţific internaţional cu participarea unor renumiţi oameni de ştiinţă ruşi şi români. Este planificată semnarea Memorandumului de cooperare între Academia Diplomatică a Ministerului rus de Externe şi Universitatea din Craiova. Acesta prevede crearea unei comisii de experţi ruso-române pentru diplomaţie publică şi dialog ştiinţific şi cultural” – a declarat diplomatul rus.

„Astfel va fi creată o platformă de dialog între cercurile ştiinţifice din Rusia şi România, în cadrul căreia vor fi discutate inclusiv paginile complicate ale istoriei, precum şi o serie de probleme actuale ale relaţiilor bilaterale moderne” – a declarat Maria Zaharova

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Puterea culturii
13 Oct 04:12
Cea mai inteleapta nevoie de putere este nevoia de cultura. Vorba veche: oamenii buni incap oriunde, isi afla intotdeauna locul.
Răspunde
0 0
mihai
11 Oct 12:57
Rusia nu mai este cea de pe vremea comunistilor, a avansat enorm fata de noi Romania. Acolo poti vorbi de afaceri mari pe cand aici tot gainariile sunt baza. Benzina este mai ieftina decat in SUA, preturile din supermarketuri sunt sub cele europene mult, gazele la fel, iar consumul de alcool pe cap de locuitor nu o sa va vina sa credeti dar este mai mic decat in Romania conform statisticilor pe 2017. Capitalele de provincii arata tipla pe cand in Ro este prapad, avem toata administratia locala plina de impostori semianalfabeti si primari de ocazie pusi pe capatuiala.
Răspunde
0 0
Jan
11 Oct 11:10
... se vede ca ciocoimea are nevoie de si mai multi ''consultanti'' de calitate ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?