Anunț îngrijorător pentru Rusia! Putin trebuie să ia măsuri

4 Martie 2019

Pe lângă situația economică nu prea roză, Vladimir Putin mai are de luptat pe încă un font:scăderea demografică. În cel mult 30 de ani, rușii nu vor mai reprezenta etnia majoritară.

Dmitri Smirnov, preşedintele Comisiei Patriarhiei ruse pe probleme de familie, protecţia mamelor şi a copiilor, a apreciat luni într-o intervenţie la postul de radio 'Govorit Moskva' că etnicii ruşii vor înceta să mai fie majoritari în Federaţia Rusă către orizontul anului 2050, potrivit agenţiei de presă RIA Novosti.

Declaraţia responsabilului Patriarhiei de la Moscova survine după ce şeful Consiliului muftiilor din Rusia, Ravil Gainutdin, a afirmat că peste 15 ani mai mult de o treime din populaţia Federaţiei Ruse va fi constituită din musulmani.'Aproximativ atâţia vor fi. Musulmanii dau naştere mai multor copii. Nu tătarii, ci anume cei din Caucazul rus. În general, familiile cecene şi inguşe au câte opt copii. Ruşii vor înceta să mai fie majoritari către 2050. Cu totul alte naţiuni vor trăi aici: ceceni, inguşi, arabi', a avertizat reprezentantul Patriarhiei ruse, care este sceptic că situaţia demografică s-ar putea schimba în mod favorabil pentru ruşi, majoritari în prezent.

În februarie, fundaţia 'Opinia publică' a dat publicităţii rezultatele unei anchete potrivit căreia procentul musulmanilor în Rusia era de 7%, respectiv 10 milioane de persoane.

Potrivit Agenţiei pentru statistică din Rusia (Rosstat), în 2017 s-a înregistrat cea mai scăzută rată a natalităţii din ultimii zece ani în această ţară. Astfel, rata natalităţii a scăzut cu 10,7% în 2017, când în Rusia s-au născut 1,69 milioane de copii, cu 203.000 mai puţini decât în 2016, situându-se la nivelul din 2007.

În recentul său discurs către Adunarea Federală - cele două camere ale parlamentului rus (Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei) - preşedintele Vladimir Putin a propus o nouă măsură pentru sprijinirea familiilor cu mulţi copii - asistenţă din partea statului în rambursarea creditului ipotecar. Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?