Anunț de ultimă oră despre aderarea Turciei la UE! Ce spune Jean-Claude Juncker

25 Iulie 2016

Turcia, care a fost vizată de o tentative de lovitură de stat pe 15 iulie, nu este, deocamdată, în situaţia de a adera la Uniunea Europeană şi nu va fi niciodată, dacă introduce pedeapsa cu moartea, a declarat luni preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, citat de AFP.

„Cred că Turcia, în starea în care se află, nu este în situaţia de a putea să adere în curând sau peste mai mult timp”, a spus Juncker într-un interviu acordat France 2, potrivit News.ro.

„Dacă Turcia, mâine dimineaţă, va reintroduce pedeapsa cu moartea, vorm opri imediat negocierile, pentru că o ţară care dispune în arsenalul legislativ de pedeapsa cu moartea nu are ce căuta în Uniunea Europeană”, a adăugat el.

După o lungă fază de blocaj, europenii şi turcii au făcut, la sfârşitul lui iunie, un pas şi au deschis un nou capitol de negociere, cu privire la chestiuni bugetare.

Europenii au acceptat să facă acest lucru în cadrul acordului cu Ankara în vederea opririi valului de refugiaţi care încearcă să ajungă din Turcia în Europa.Negocierile de aderare au început în 2005, însă avansează foarte încet.

Aceste negocieri vizează 35 de capitole, care acoperă tot atâtea domenii, pe care statele membre mai întâi acceptă să le deschidă şi care sunt închise atunci când ele consideră că sunt îndeplinite condiţiile.

Până în prezent, 16 dintre cele 35 de capitole de negociere au fost deschise cu Turcia, iar numai unul singur a fost închis.

Mai mulţi lideri europeni au avertizat încă de săptămâna trecută că, dacă Turcia va reintroduce pedeapsa cu moartea după tentative de puci, aşa cum a sugerat preşedintele Recep Tayyip Erdogan, procesul de aderare a ţării la UE va fi închis.

 Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?