Antrax, expediat din greşeală de un laborator american militar. La cine a ajuns?

3 Iunie 2015

Pentagonul a estimat miercuri că mai mult de 50 de laboratoare au primit din greșeală bacili activi de antrax expediați de un laborator militar, potrivit declarației secretarului adjunct american al apărării Bob Work.

"Cincizeci și unu de laboratoare din 17 state americane și districtul Columbia și trei țări străine au primit eșantioane" susceptibile să conțină bacili vii, iar acest număr ar putea continua să crească, a declarat Work, subliniind în schimb că "niciun risc nu a fost identificat" pentru sănătatea publică, scrie Agerpres.

Aceste cifre sunt mult mai mari decât cele prezentate inițial de Pentagon, notează AFP.

Potrivit lui Work, concentrațiile de bacili vii în eșantioane sunt atât de mici încât riscul de contaminare este "zero" pentru public și companiile care au transportat loturile suspecte.

Este "foarte scăzut" în laboratoare de la plecare și sosire, a spus el, amintind că niciun caz de contaminare umană nu s-a dovedit.Contaminarea pulmonară cu acest bacil este mortală, dacă nu se iau rapid antibiotice.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?