Antisemitismul se întoarce în forță în Europa și în România

6 Iulie 2019

America de Nord şi Europa de Vest sunt curprinse de un fenomen teribil, ce părea de mult dispărut. Un studiu recent arată că antisemitismul revine în forţă şi se manifestă prin atacuri armate asupra sinagogilor, prin vandalizarea unor cimitire, hărţuiri sau campanii publice împotriva evreilor.

Pe 27 octombrie 2018, 11 oameni au murit, iar alţi şapte au fost răniţi în cel mai sângeros atac antisemit din istoria Statelor Unite. Un bărbat înarmat a deschis focul asupra credincioşilor care asistau la un serviciu religios în singagoga din Pittsburgh. 
În aprilie anul acesta, un atac identic, produs în San Diego, a dus la moartea unui alt om. 

În Europa, Polonia a interzis prin lege discutarea şi studierea anumitor subiecte legate de Holocaust, în timp ce în Germania, principalul partid de opoziţie din Bundestag este o formaţiune antisemită. 
Un studiu realizat în Franţa arată că 22 la sută dintre evreii din această ţară au fost martorii unei agresiuni verbale sau fizice împotriva unui co-religionar. 

Toate acestea demonstrează că valul de antisemitism este în continuă creştere în lume şi arată de ce 89 la sută din evreii europeni afirmă că, în ultimii cinci ani, antisemitismul a crescut în ţările lor.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
George
07 Jul 17:52
Jidani...sau evrei, totuna !
Evrei, adică de religie iudaică.
Musulmani...adică de religie mahomedană.
Semite, amândouă religiile.
Ce treabă avem noi europenii cu ei ?!?
Păi, ei vin peste noi, nu noi peste ei.
Ei ne fură, ei ne omoară.
Ei vor să dispară omul alb, rasa albă.
Acești coroiați conduc finanțele lumii, piața de capital, marile bănci....çoroiații conduc America,...
Ei vor să dispară omul alb.
Răspunde
0 0
Radio Evevan !
06 Jul 23:00
Se stie ca perciunatii sint o natie deosebita, cu multa influenta, oriunde ar fi ei, asa ca e placut pentru anumite imperii sa induca antisemitismul in alte state pentru a deturna atentia de la ceea ce se intimpla in propria ograda. E o tactica banala de a arunca totul in spatele perciunatilor ...
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?