ANRP începe plata despăgubirilor pentru Cadrilater, Basarabia și Bucovina de Nord

4 Martie 2015

Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) a anunțat, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că a început transmiterea titlurilor de plată pentru prima tranșă a despăgubirilor, acordate titularilor de dosare soluționate constituite în baza Legii nr. 9/1998 (Cadrilater) și Legii nr. 290/2003 (Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, titlurile de plată vor fi onorate, în cel mult, 180 de zile de la emiterea acestora de către Ministerul Finanțelor Publice, prin unitățile CEC Bank.

"Potrivit Legii nr. 164/2014, plata despăgubirilor stabilite prin hotărâri ale comisiilor județene/Comisiei municipiului București pentru aplicarea Legii nr. 290/2003, respectiv prin ordin emis de șeful Cancelariei Prim-ministrului sau decizia de plată emisă de ANRP, în temeiul Legii nr. 9/1998, se efectuează în ordinea cronologică a emiterii acestora, în tranșe anuale egale, eșalonat, pe o perioadă de 5 ani, începând cu 2015", se arată în comunicatul Autorității.

Potrivit ANRP, cuantumul unei tranșe nu poate fi mai mic de 20.000 lei.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
zigritur arnadotir
08 Mar 16:08
Da...se prea poate ca au inceput plata despagubirilor. Au mai inceput ei de cateva ori si s-au oprit. Cine stie daca dupa cateva zile nu se vor opri din nou ? Si cine stie cand vor mai incepe iarasi ?
Caci de fapt , noi care asteptam de ani de zile sa fim despagubiti nu prea ne mai facem iluzii. Asta ar insemna sa ne imbatam cu apa rece! Intentia guvernului cat si ANRP este de a nu da banii oamenilor , asa ca ei n-au decat sa creada ce vor.Noi ne-am saturat sa mai credem.
Răspunde
3 -1
coco
04 Mar 20:39
Pai la cine plateste despagubiri si pt ce anume, teritoriile mentionate nu mai fac parte din romanis din 40 respectiv 44.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?