Angela Gheorghiu: Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al oraşului Bucureşti

12 Iunie 2018
Angela Gheorghiu: Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al oraşului Bucureşti
Angela Gheorghiu: Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al oraşului Bucureşti

Soprana Angela Gheorghiu a postat un mesaj pe Facebook pentru Gabriela Firea, după ce a fost huiduită pe Arena Naţională în timpul ceremoniei dedicate Simonei Halep.

"Sunt profund deziluzionată, stimată doamnă primar al orașului București, pentru că ați continuat să vă folosiți de numele unor mari personalități, oferindu-le cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului. 

Având o carieră mondială din anul 1990 până astăzi, sunt și eu un exemplu pentru elită și intelectualii din România ce nu se lasă instrumentalizaţi de dumneavoastră; da, țin să subliniez că am refuzat cheia și cetățenia de onoare a orașului București în septembrie 2017 cu ocazia concertului meu, oferit de către primăria orașului București publicului din România. Am refuzat aceste onoruri și pe data de 1 decembrie 2017, cu ocazia Zilei Naționale a României. V-am trimis chiar atunci, pe 1 decembrie 2017, un e-mail cu o scuză, crezând sincer că va urma să îmi oferiți aceste distincții doar pentru ceea ce reprezint în lumea artei internaționale și nu pentru a vă putea folosi de numele meu pentru imaginea politică a domniei voastre. Am simțit atunci că munca și notorietatea mea vor fi instrumentalizate de către dumneavoastră și de aceea am refuzat. 

Apoi am aflat că în aceeași zi de 1 decembrie ați oferit cheia și cetățenia de onoare a Bucureștiului acelor șase personalități românești, ce v-au răspuns afirmativ, ca la comandă. Ce au simțit oare acele 6 personalități, care au fost invitate în aceeași zi, în dimineață zilei de 1 decembrie, pentru a fi onorate, pe fugă, în locul meu, în ciuda lungilor cariere ce le-au avut, nu știu. 

Mi-am dorit întotdeauna și încă îmi doresc ca aceste onoruri primite din partea țării mele să îmi fie oferite numai și numai pentru munca mea și pentru dăruirea mea întru artă, pentru cariera ce am avut-o pe întreg mapamondul de 28 de ani. Există multe metode de a onora un artist. 

Invit pe toți politicienii români să se poarte cuviincios și să nu se mai servească niciodată pentru interesele lor mărunte politice de marile personalități din România ce obțin mari succese și victorii!

Nu este elegant ca un om politic să se servească în mod public de talentul, succesul și mai ales de munca unei personalități artistice mondiale.

Țin foarte mult să vă asigur că există și oameni care țin la demnitatea și la munca lor, dând dovadă de o coloană vertebrală solidă și care sunt extremi de atenți la imaginea, asocierea și onorabilitatea muncii lor.

Recomand fiecărei personalități în România ca în viitor să cumpaneasca foarte bine înainte de a accepta o astfel de recunoaștere", a scris Angela Gheorghiu, pe Facebook.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
ionut
13 Jun 09:11
Si eu sunt deziluzionat ! Am facut o cerere sa-mi stearga primaria niste datorii iar aia nu m-au bagat in seama. Achiesez la deziluzia dnei Gheorghiu si fac o petitie online de huiduire a primarilor care nu sterg datorii !
Răspunde
0 0
node
13 Jun 00:01
poate asa scapam de ghiolbani .
Răspunde
0 0
Robert
12 Jun 16:02
Doamna ,,Primăriță Generală a României”, cred că avea impresia că ăia care au venit pentru Simona Halep, sunt tot oamenii care i-au adus sâmbătă în București și i-au ,,aplaudat și ovaționat” pe ,,aleșii neamului”. Ar trebui să fie conștientă ,,primărița României” că ăia care au fost în București sâmbătă, nu sunt tot electoratul României. Mai era frumos aici să răspundă și în locul Simonei Halep, cum a răspuns în locul oamenilor când i-a întrebat dacă au fost aduși cu ,,japca”. Rușine doamna ,,primăriță generală a României”. Dacă erați la locul vostru și nu umblați cu ,,jonglerii”, acum, nu mai erați huiduiți. Dar, după cum se vede, nu veți mai primi încă 4 ani la ,,ciolan”.
Răspunde
0 0
CARMEN PAVEL
12 Jun 13:40
Multumim, DOAMNA ANGELA GHEORGHIU!Multumim pentru ca reactionati...
Fratilor, astia ne fura tot, padurile, apele, solul, subsolul, valorile, sanatatea, istoria.Astia vor sa ne fure CREDINTA, ma!!Treziti-va!! Desteptati-va!!!Constantin Bancoveanu cu fii sai au murit pentru ca noi sa nu pierdem aceasta credinta.Stefan Cel Mare, murea cu ei de gat pe campurile de lupta.Noi ce facem, ma? Fugim mereu ca lasii?? Pana cand, ma, romane.Pana cand????
Răspunde
0 0
BARAGHIN
12 Jun 14:26
9 .....D'na Gheorghiu, TOT RESPECTUL, pentru Domnia VOASTRA!!!!! ...pentru TALENT si frumoasa CARIERA!!!! .....CONTINUATI!!! DEASEMENEA...S-A respingeti TOT!!!! ....DIN DREAPTA si STANGA!!!! ...DAR EGAL!!!
....AU INTELES unii, CA PREFERATI, POLITICA dreptei!!!! ...DOAMNE fereste!!!!!
0 0
unul
12 Jun 08:35
Un om adevarat .
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?