Anchetă în urma unor imagini cu elevi care spun că s-au drogat într-o excursie cu şcoala

23 Februarie 2014
Anchetă în urma unor imagini cu elevi care spun că s-au drogat într-o excursie cu şcoala
Anchetă în urma unor imagini cu elevi care spun că s-au drogat într-o excursie cu şcoala
FOTO: time.com

Inspectoratul Şcolar Călăraşi va deschide o anchetă la Liceul "Nicolae Bălcescu" din Olteniţa, după ce mai mulţi elevi ai unităţii au fost filmaţi cu o cameră ascunsă în timp ce povesteau cum au consumat stupefiante şi alcool într-o excursie organizată de şcoală, la care a participat şi diriginta.

La Liceul "Nicolae Bălcescu" din Olteniţa a fost deschisă o anchetă internă, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Călăraşi va declanşa, săptămâna viitoare, o altă anchetă, după ce elevi ai acestei untăţi şcolare au fost filmaţi povestind că s-au drogat într-o excursie.

Inspectorul şcolar general al judeţului Călăraşi, Silviana Şestacovschi, a declarat, duminică, că ISJ Călăraşi s-a autosesizat în acest caz în urma unor imagini apărute în presă, ea spunând că faptele prezentate sunt "grave".

Şestacovschi spune că a fost vorba despre o excursie la care au participat elevi din ultimul an de liceu, care sunt majori, dar dacă faptele prezentate sunt reale responsabilitatea aparţine dirigintei.

"A fost vorba despre o excursie de studii şi bineînţeles că răspunderea este a profesorului diriginte care a însoţit grupul, pentru că era într-un proiect această excursie de studii. Şcoala face anchetă internă. Săptămâna viitoare vom merge la Olteniţa, vom discuta cu toţi cei care sunt implicaţi. Elevii sunt clasa a XII-a, sunt majori. O să discutăm cu ei, să vedem dacă se confirmă ceea ce s-a spus şi bineînţeles că vom lua măsurile de rigoare", a declarat Silviana Şestacovschi.

Potrivit ascesteia, înainte de a pleca în excursie elevii au semnat că au luat la cunoştinţă despre modul în care trebuie să se comporte şi despre regulile pe care trebuie să le respecte.

"Există un tabel cu semnăturile copiilor că au fost prelucraţi, ştiau cum trebuie să se comporte, există o semnătură a dirigintei care îşi asumă misiunea de a-i supraveghea (...) Dacă se adeveresc toate cele spune acolo, sunt lucruri destul de grave, în mod sigur nu va mai fi dirigintă. După aceea o să vedem. Nu pot să mă pronunţ până nu văd despre ce e vorba, până nu concluzionăm", a mai spus inspectorul general şcolar al judeţului Călăraşi.

Mai mulţi elevi ai unui liceu din Olteniţa au fost filmaţi cu o cameră ascunsă în timp ce povesteau cum au consumat substanţe stupefiante într-o excursie la care a participat şi diriginta cu familia acesteia.

Unul dintre elevi spune că cinci băieţi şi o fată au fumat substanţe stupefiante care au fost aduse de o colegă ce avea drogurile de la fratele său, din Spania, fiind vorba despre "cinci, şase grame" de droguri "mărunţite".Sursă: Mediafax

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Anonim
23 Feb 17:19
Mare c**at , niste pustani care fumeaza niste joint-uri . Jumate din elevii de liceu din Romania au fumat cel putin odata iarba !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?