Ancheta Colectiv, finalizată. De ce ar mai fi nevoie de o anchetă: dezvăluiri crunte din acea noapte

24 Aprilie 2016
12 spitale, părţi civile în Dosarul Colectiv. Cer despăgubiri pentru tratamentele acordate
12 spitale, părţi civile în Dosarul Colectiv. Cer despăgubiri pentru tratamentele acordate

Finalizarea anchetei în cazul Colectiv, concluziile acesteia, dar şi multele întrebări rămase deocamdată fără răspuns au fost prinipalele teme de discuţie ale unei ediţii speciale, la Realitatea TV, moderată de Dorin Chioţea şi Octavian Hoandră.

Eugen Iancu, tatăl lui Alex, unul dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv şi membru fondator al Asociației Colectiv GTG 3010, a explicat de ce ar mai fi nevoie de o altă anchetă, dezvăluind detalii cutremurătoare care au avut loc în acea noapte.

Eugen Iancu: "Am văzut că extinctoarele erau expirate din 2014, deci ISU, deşi trecea pe acolo, nu le verifica niciodată.

Ancheta aceasta nu spune nimic ce s-a întâmplat după incendiu. Avem o anchetă despre intervenţia dezastruoasă din acea seară. Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat cu copiii noştri, pentru că din cei care au murit ulterior, prea puţini au murit din pricina arsurilor.Trebuie să ţinem minte că mulţi dintre tineri au ajuns la spitale pe propriile picioare sau cu taxiul. Au fost cazuri în care un soţ şi o soţie au mers cu aceeaşi ambulanţă, dar au ajuns la spitale diferite.

Nu a existat medic de triere acolo, la Colectiv. Întrebarea mea e de ce la tinerii care au plecat cu maşina privată au apărut fişe care susţin că au ajuns cu maşina SMURD la spital. Avem câteva cazuri.

Vine apoi problema transferurilor. Se ştia că nu se pot trata în România. Manageri de spital le-au spus părinţilor: "Ce vrei, să vină Curtea de Conturi peste mine peste doi ani, că de ce am semnat hârtia să aprob fondurile?", a mai dezvăluit tatăl lui Alex, unul dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv.

Avocatul Răzvan Prişcă a explicat că, la rândul său, aşteaptă şi alte dosare după tragedia din Colectiv.

"Aştept trei dosare: cu ce s-a întâmplat până la tragedie, unde a fost ISU, cum s-au făcut simulările de intervenţie, cum se fac verificări în cluburi, acesta este, poate, cel mai important dosar. Avem dosarul referitor la cele 153 de secunde fatidice şi al treilea dosar, vizavi de cum a fost gestionată intervenţia, tratamentul, de cum s-au luat deciziile de a fi sau nu transferaţi răniţii în străinătate", a spus acesta. 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?