Anca Jurma, prima declaraţie după ce a preluat oficial interimatul la șefia DNA

12 Iulie 2018
Anca Jurma
Anca Jurma

Anca Jurma a preluat joi oficial interimatul la șefia DNA. Aceasta a declarat că DNA va trebuie să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupției.

"În primul rând, vreau să mulțumesc conducerii Ministerului Public, domnului procuror general pentru susținerea pe care o arată în mod constant DNA-ului și misiunii acesteia de luptă împotriva corupției. De asemenea, îi mulțumesc doamnei Laura Codruța Kovesi pentru întreaga activitate desfășurată în fruntea DNA.

DNA este atât o parte a sistemului judiciar românesc, cât și o autoritate națională anticorupție în sensul Convenției ONU împotriva corupției.

Prin urmare, Direcția are o răspundere majoră în îndeplinirea mandatului pe care legea i-l conferă, și anume combaterea corupției la nivel înalt. În acest sens, DNA va trebui să rămână în continuare o instituție puternică, independentă și relevantă atât timp cât România se confruntă cu fenomenul corupției.

În ceea ce mă privește, mă voi strădui pe cât îmi va sta în putință să asigur un interimat echilibrat, să continuăm împreună cu colegii din DNA munca pe care această instrituție a început-o acum 15 ani. Acordăm o prioritate absolută respectării normelor procedurale, standardelor europene și internaționale și drepturilor fundamentale ale cetățeanului", a spus Jurma.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?