Cozi mari la ghișeele ANAF. De ce se îngrămădesc românii să-și plătească impozitele

3 Ianuarie 2019
Cozi la ghișeele ANAF
Cozi la ghișeele ANAF

Românii au luat cu asalt direcțiile de taxe și impozite chiar din prima zi lucrătoare a noului an, informează Realitatea TV.

Prima zi lucrătoare din 2019 a început cu aglomerație la Direcțiile de Taxe și Impozite Locale, dar și la Administrațiile Financiare din toată țara.

Oamenii au făcut cozi încă de dimineață pentru a-și plăti dările către stat.

Sute de bucureșteni au încercat încă de dimineață să își plătească taxele și impozitele. Vorbim aici de taxele pentru locurile de parcare sau de taxele de salubritate.

Potrivit Realitatea TV, mulți s-au așezat la coadă cu două oră înainte ca ghișeele să fie deschise, iar acestea s-au deschis la ora 8.30.Unii dintre cetățenii care au vrut să își plătească azi taxele spuneau că se grăbeau ca să nu piardă locul de parcare, de exemplu.

Alții spun că nu vor să înceapă noul an datorii. Dar funcționarii de la ghișee spun căde fapt cei care achită taxele și impozitele locale vor beneficia de reduceri de 10% dacă fac asta până în luna martie a acestui an.

Program prelungit la ghişeele Direcţiilor de impozite şi taxe din Sectoarele 2, 3 şi 6

Programul de lucru la ghişeele Direcţiilor de impozite şi taxe din Sectoarele 2, 3 şi 6 va fi prelungit în ianuarie, dată fiind recuperarea zilelor libere acordate pe 24 şi 31 decembrie 2018, potrivit autorităţilor locale.

* Primăria Sectorului 2 a precizat, joi, pentru AGERPRES, că programul de lucru la ghişeele Direcţiei Venituri Buget Local (DVBL) este prelungit cu câte o oră în fiecare zi, în intervalul 3 - 25 ianuarie, menţionând că 24 ianuarie este zi liberă.

Conform sursei citate, programul prelungit este următorul: luni, miercuri, joi şi vineri - între orele 8,30 şi 15,30, iar marţi - în intervalele 8,30 - 15,30, respectiv 16,30 - 18,30.

Primăria precizează că pune la dispoziţia contribuabililor mai multe modalităţi de plată a impozitelor şi taxelor locale: în numerar, prin cele 83 de ghişee informatizate ale oficiilor poştale situate pe raza municipiului Bucureşti; prin mandat poştal; prin intermediul serviciului Westaco Express, implementat în staţiile de benzină OMV din toată ţara; prin bănci, cu ordin de plată, utilizând sistemele electronice de plăţi ale acestora (internet banking, home banking etc.); plata online, cu card bancar, prin sistemul propriu de plăţi electronice, accesând site-ul DVBL sector 2 www.impozitelocale2.ro.

În sediile DVBL Sector 2 au fost montate POS-uri pentru a crea posibilitatea contribuabililor care deţin carduri de debit de orice fel să efectueze plăţi utilizând acest instrument de plată.

O altă modalitate de a achita taxele şi impozitele locale este cea online, cu card bancar, prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, accesând site-ul www.ghiseul.ro, a adăugat sursa citată.

* Programul de lucru la ghişeele Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale (DGITL) Sector 3 este prelungit în perioada 3 - 25 ianuarie, 24 ianuarie fiind zi liberă, au arătat, pentru AGERPRES, reprezentanţii Primăriei.

Programul prelungit este în zilele de luni, marţi şi miercuri, când intervalul de lucru cu publicul este 8,30 - 17,30. Joi şi vineri este program normal de lucru (joi, între orele 8,30 - 18,30, iar vineri - între 8,30 şi 16,30).

Potrivit DGITL Sector 3, impozitele şi taxele locale pot fi achitate în următoarele modalităţi: în numerar - la una dintre casieriile Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale de sector, la oficiile poştale din Bucureşti care încasează taxe şi impozite pentru DGITL Sector 3 sau la oficiile CEC de pe raza Sectorului 3; plata prin card bancar, apelând la una dintre casieriile DGITL Sector 3; cu ordin de plată, prin banca unde contribuabilul are cont deschis; prin ghiseul.ro (Sistemul Naţional Electronic de Plată Online cu cardul bancar).

* Primăria Sectorului 6 a anunţat, joi, printr-un comunicat, că programul la ghişeele Direcţiei de taxe şi impozite este prelungit toată luna ianuarie.

Conform sursei citate, la Centrul nr. 5, situat pe bd. Drumul Taberei nr. 40, programul din ianuarie este de luni până joi între orele 7,00 - 21,00, vineri - între 7,00 şi 19,00, iar sâmbăta în intervalul 9,00 - 14,00.

La sediile centrelor din bd. Drumul Taberei nr. 18 (Orizont), şos. Virtuţii nr. 1-3, Calea Giuleşti nr. 125, programul prelungit este luni, marţi şi joi, în intervalul orar 8,30 - 17,30, miercuri - între orele 8,30 şi 18,30, iar vineri - între 8,30 şi 16,30.

"Încă de la primele ore ale dimineţii de astăzi, 3 ianuarie 2019, contribuabilii Sectorului 6 s-au prezentat la ghişeele Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 6 pentru a-şi achita obligaţiile fiscale pe anul curent. Reprezentanţii centrului din şoseaua Virtuţii, cel mai aglomerat, le-au servit ceai cald celor care s-au aşezat la rând şi i-au direcţionat şi către celelalte centre din sector", se arată în comunicatul Primăriei Sectorului 6.

Potrivit sursei citate, pentru această zonă, taxele pot fi achitate online, pe www.ghiseul.ro, prin infochioşcurile amplasate în marile centre comerciale din sector sau la sediile centrelor DGITL.

Până pe 31 martie se acordă persoanelor fizice bonificaţia de 10% pentru achitarea integrală a impozitelor pentru clădiri, terenuri şi mijloace de transport, a adăugat Primăria Sectorului 6.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?