ANAF renunță la plic în comunicarea cu contribuabilii

4 Octombrie 2018
ANAF trece la comunicarea exclusiv online cu contribuabilii. De când se va întâmpla acest lucru 
ANAF trece la comunicarea exclusiv online cu contribuabilii. De când se va întâmpla acest lucru 

De anul viitor, ANAF va renunța la calsica hârtie atunci când va noitifica contribuabilii, singura variantă să afli câți bani ai de dat la stat fiind exclusiv prin Spaţiul Privat Virtual (SPV). Ministrul Finanțelor spune că notificările pe hârtie sunt costisitoare.

Din ianuarie 2019, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va comunica cu contribuabilii doar prin Spaţiul Privat Virtual (SPV), renunţând la notificările pe hârtie, care sunt costisitoare, a declarat, miercuri seara, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.

Ministrul a spus, într-o emisiune la un post TV, că, până la finele lunii octombrie, ANAF va centraliza datoriile contribuabililor, iar, în noiembrie, va începe notificarea acestora, în vederea colectării datoriilor.

Teodorovici a adăugat că, în ultimii cinci ani, deciziile de impunere nu au fost emise la timp şi că era necesară aducerea situaţiei la un moment zero. După finalizarea centralizării datelor, din noiembrie va începe notificarea, online sau pe hârtie, a contribuabililor.

Ministrul finanţelor a reamintit că se va renunţa la termenul de plată de 60 de zile, iar plata va fi amânată pentru martie 2019.

În cazul în care contribuabilul notificat în noiembrie va plăti în decembrie, îi va fi aplicată o reducere de 10%. Dacă notificarea va întârzia, reducerea va fi aplicată la plata din martie 2019.

Plăţile vor putea fi efectuate nu numai la trezoreriile statului, ci şi prin intermediul a 1.000 de unităţi CEC.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?