ANAF a publicat LISTA NEAGRĂ a celor cu datorii de peste 1.500 lei. Verifică dacă ești pe listă!

15 Mai 2016

ANAF a publicat, luni după-amiază, lista cu toate persoanele fizice cu datorii de peste 1.500 de lei, după cum anunțase șeful instituției, în prealabil.

UPDATE. Lista cu 187.230 contribuabili persoane fizice, care au restanţe fiscale mai mari de 1.500 lei la 31 martie 2016, poate fi accesată şi descărcată de la adresa http://data.gov.ro/dataset/datoriile-catre-bugetul-de-stat

Lista conţine numele persoanelor fizice care totalizează obligaţii fiscale restante de 3,4 miliarde lei, rezultate inclusiv din activităţi economice independente sau profesii libere, se arată într-un comunicat al ANAF.

Din total, ANAF poate recupera la aceasta dată cca. 2,3 miliarde lei. Situaţia juridică a restului de creanţe de 1,1 miliarde lei (insolvabilitate fără bunuri sau venituri urmăribile, existenţa unor hotărâri judecătoreşti de suspendare a executării silite, etc) opreşte ANAF de la iniţierea sau continuarea măsurilor de executare silită.

PROMOTIE URIASA LA eMAG. CONSULTATI OFERTELE AICI

Conform Codului de procedură fiscală, "obligaţii fiscale restante" înseamnă:a) obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată;

b) diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Fac obiectul publicării doar creanţele fiscale, prevăzute de art. 162 din Codul de procedură fiscală. Nu fac obiectul publicării confiscările dispuse prin sentinţe civile sau penale, atragerea răspunderii în procese civile de insolvenţă sau în faza penală, alte creanţe bugetare etc. Sunt exceptate de la publicare obligaţiile fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată şi cele a căror executare este suspendată.

Până acum, ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii și mari cu datorii neplătite la stat. Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei și alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie sp plpteascp Fiscului 3,8 miliarde lei.

În 11 mai, ANAF a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat și la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici și institutii publice cu restanțe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.

"Această listă este o constrângere benefică și pentru ANAF, și pentru contribuabili. Pentru noi, pentru căavem ocazia să ne facem un bilanț și să ne curățăm datele", a mai afirmat Dragoș Doros.

LISTA PUBLICATA DE ANAF AICI

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Alecsandru Colibas
03 Dec 16:46
Buna seara vreau să aflu dacă Colibas Alecsandru are datori La somnul Tolerenco Alecsei
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?