ANAF, anunț SURPRIZĂ despre propririle "electronice"

10 Iulie 2019

Agenția de Națională de Administrare Fiscală propune o serie de modificări legate de proprirea "electronică" care ar putea face mai ușoară viața datornicilor, potrivit unui comunicat de presă al ANAF.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, miercuri, 10 iulie, că propune poprirea electronică, pentru a automatiza înfiinţarea şi ridicarea acestora de către organele fiscale.

Mecanismul propus de Ministerul Finanțelor constă în "automatizarea înfiinţării şi ridicării popririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită".

Vestea bună: disponibilitățile de bani din conturile contribuabililor nu vor fi afectate peste limita sumelor înscrise în adresa de înfiinţare a popririi bancare şi, astfel, nu se vor produce sincope în activitatea desfăşurată de aceştia, potrivit ANAF.

Un alt avantaj considerabil pentru contribuabili, potrivit ANAF, va fi acela că nu mai e necesară deplasarea datornicilor la sediul organelor fiscale, în vederea ridicării popririlor bancare.Ridicarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară va fi realizată cu operativitate, în timp real, având în vedere că încetarea măsurii de înfiinţare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al ANAF, pe baza schimbului rapid de informaţii cu instituţiile de credit.

"ANAF şi-a propus, de asemenea, scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare, inclusiv a celor emise ca urmare a încetării măsurilor de executare silită, concomitent cu reducerea costurilor de comunicare/operare a actelor de executare silită", se arată în comunicatul ANAF.

Ministerul Finanţelor şi ANAF susţin că au ca prioritate, în relaţia cu contribuabilii, un amplu proiect care priveşte simplificarea, debirocratizarea şi transparentizarea activităţilor de încasare a debitelor acestora.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?