Război la vârful Justiției. Birchall îi dă replica șefei CSM: "A uzurpat atribuțiile ministerului"

9 Octombrie 2019

Duelul între șefa de la Justiție și omul lui Dragnea de la CSM este departe de a se fi terminat. Atacată de Savonea că n-a venit la plenul CSM, ca s-o valideze pe Adina Florea la SIIJ, Ana Birchall contraatacă. A declarat că CSM, condus de Lia Savonea, "a uzurpat atribuțiile Ministerului Justiției" prin faptul că a trimis la Senat un proiect de lege prin care soții și soțiile magistraților ar scăpa de obligația declarării veniturilor.

Scandal la vârful justiției! Ana Birchall tună și fulgeră după ce Lia Savonea a anunțat că va sesiza CCR privind un conflict între Consiliu şi acţiunile ministrului Justiţiei.

„CSM era preocupat să modifice Legea ANI uzurpând atribuțiile Ministerului Justiției trimițând direct la Comisia din Senat. Am solicitat, în scris, clarificări. (...) Să ne transmită, în regim de urgență, punctul de vedere al CSM, privind această analiză. Este datoria mea, în calitate de ministru al Justiției, să apăr atribuțiile și reputația Ministerului Justiției. Dacă nu, voi da publicității analiza pe care am întocmit-o pe baza punctelor de vedere primite de la instituțiile care ne-au transmis și toate asociațiile profesionale”, a zis Ana Birchall.

Președinta Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Lia Savonea, a anunțat marți că va sesiza Curtea Constituțională (CCR) în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, pe care o acuză de „ingerinţă gravă în activitatea procurorilor” şi „acţiuni de subminare a autorităţii CSM”, scrie Stiripesurse.ro

Amintim că Lia Savonea și Ana Birchall se află în conflict deschis de câteva luni de zile, în special din cauza tentativelor repetate de numire a Adinei Florea la șefia Secției Speciale.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Borfasarie in Batustan !!!
09 Oct 11:36
Fiecare numit si imputernicit al ciordacilor vrea ceva personal, sa aiba pe lumea cealalta !!! Unul nu da doi bani pe tara si poporul care LE PLATESC SALARIILE !
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?