Misterul deslușit al prințesei Transilvaniei, numită și femeia vampir

16 Aprilie 2018

Numele Anei Bathory, sora principelui Gabriel Bathory al Transilvaniei, a fost asociat cu magia neagră şi cu practica îmbăierii în sânge de fecioare cu scopul de a-şi păstra veşnic tinereţea.

Elisabeta Bathory avea o verişoară, Ana, care a locuit în casa din Piaţa Unirii, nr. 27. Se spunea că şi ea avea aceste obiceiuri de a ucide tinere slujnice, de a se îmbăia în sângele lor. De asemenea, a fost pusă sub oprobriu public datorită vrăjitoriilor pe care le făcea.

A fost acuzată în epocă că şi-a ucis primul soţ şi multe altele, dar se pare că acuzaţiile erau lipsite de temei. Adevărata cauză era bogăţia ei: după toate procesele care i s-au intentat, averea i-a fost confiscată şi bineînţeles că a intrat în posesia principelui Gabriel Bethlen (că în timpul său, la început de secol XVII, au avut loc aceste procese de vrăjitorie.

În Evul Mediu întunecat, trupurile vrăjitoarelor erau expuse public după execuţie, în faţa Turnului Croitorilor în Cluj, pe o stradă care purta tocmai de aceea numele de Aleea Vrăjitoarelor.

Prinţesa Ana Báthory, supranumită "femeia vampir", nu a ajuns până la execuţie, fiind protejată de rangul nobiliar. Dar în anul 1621 a fost exilată din Transilvania pentru faptele sale şi i s-a confiscat întreaga avere. sursaSubiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?