Americanii sunt terifiați! Uite pentru ce protestează

15 Martie 2015

Inteligența artificială se dezvoltă foarte rapid și din ce în ce mai multă lume e îngrijorată că Pământul se va transforma într-o distopie prezentată în numeroase filme science fiction. 

La evenimentul SXSW, mai multe persoane ”înarmate” cu afișe, tricouri cu diverse mesaje și pancarte, și-au exprimat temerile vizavi de mașinăriile inteligente. Acești oameni sunt îngrijorați că roboții vor deveni mai inteligenți decât oamenii și, dacă nu avem grijă, consecințele ar putea fi devastatoare.

Un reprezenant al acțiunii a declarat, pentru TechCrunch, că scopul protestului este de a atrage atenția asupra potențialelor pericole ale dezvoltării necontrolate a inteligenței artificiale. El a ținut să specifice faptul că protestul nu este unul anti-tehnologie, ci se vrea doar un control mai bun asupra dezvoltărilor.

Protestatarii au reamintit și de lucrurile spuse de Elon Musk și Stephen Hawking în legătură cu această temă. Cei doi savanți și-au exprimat, de multe ori, ...

Află totul despre supremația roboților


Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?