Amenzi uriaşe pentru parcările în locuri nepermise

16 Noiembrie 2018

Peste două mii de euro pentru parcarea ilegală pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Asta arată un proiect de lege ajuns în Parlament. Dacă se aprobă, amenzile se vor mări practic de cinci ori față de cele actuale. Până atunci însă, am vrut să vedem cum reacționează șoferii care parchează ilegal, atunci când sunt puși față în față cu o persoană cu dizabilități. 

O nouă propunere legislativă se află în fața parlamentarilor. După ce, în vară, amenzile au crescut de la o mie la două mii de lei, pentru parcarea ilegală pe locurile pentru persoane cu dizabilități, aleșii vor să înmulțească de cinci ori această sumă.

Zilnic, șoferii din București sunt actorii unui serial de comedie. De multe ori, comedia se transformă însă în dramă. De șapte ani Marius se află în scaun cu rotile. "Am constatat că toate locurile pentru persoane cu dizabilităţi sunt ocupate. Am parcat fix pe o stradă unde trebuie să fiu pe mijlocul străzii ca să pot urca în maşină. Totul stă în atitudinea oamenilor şi în educaţie. Legea trebuie aplicată în primul rând", a spus Marius Stratulat, președintele unui ONG pentru persoane cu dizabilități. 

Senatul este cameră decizională a acestui proiect. Dacă trece, amenzile se vor aplica doar pentru parcările ce țin de administrația publică. 

 

 

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?