Amenzi pentru cei care au fumat în locurile de joacă pentru copii

18 Aprilie 2019

Poliția Locală Sector 6 a aplicat amenzi de peste 7.000 de lei persoanelor care au fumat în spațiile de joacă pentru copii. Conform legii persoana surprinsă că fumează în spațiile de joacă pentru copii riscă o amendă între 100 și 500 de lei. La categoria fumat intră și țigările electronice.

Agenții Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 au mărit numărul verificărilor din teren, în special în spaţiile de joacă pentru copii. Controalele vizează siguranţa celor mici (respectarea ansamblului de prevederi legale, menite să asigure sănătatea copiilor), precum şi păstrarea curăţeniei în aceste spații".

"În ultimele săptămâni, polițiștii locali au desfășurat mai multe acțiuni având ca scop respectarea prevederilor Legii nr. 15/2016 privind modificarea și completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. În urma controalelor din teren, au fost  depistate și identificate mai multe persoane care au încălcat normele privind fumatul în locurile de joacă destinate copiilor și în spațiile comune din clădirile de locuințe,  fiind aplicate sancțiuni contravenționale al căror
cuantum se ridică la 7.450 lei. Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 le reaminteşte cetăţenilor că nerespectarea prevederilor legii antifumat se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei. Acest tip de acţiuni se vor desfăşura permanent în Sectorul 6, aplicându-se, ori de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura respectarea prevederilor actelor normative", se mai arată în informarea de presă.

"Atunci când vine vorba de sănătatea și siguranța copiilor, nu putem face concesii. Poliția Locală Sector 6 a demarat o serie de acţiuni, centrate atât pe informarea cetăţenilor, cât și pe sancţionarea celor care se abat de la lege, fumând sau aruncând resturi de țigări în locurile de joacă ale celor mici", a spus primarul Gabriel Mutu.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
johnneil
19 Apr 09:41
Aiurea!
Sa se aplice legii in Romania? Este ceva SF.
Si spun asta deoarece la 7 (sapte) metri de geamul casei mele este un parc de joaca. Fara sa vreau doar daca trec pe langa geam si-mi arunc ochii din intamplare spre parc este imposibil sa nu vad cel putin 7-8 persoane care fumeaza.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?