Ambasadorul Egiptului avertizează România: Nu mutați ambasada la Ierusalim!

14 Aprilie 2019

Ideea de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim presupune o decizie care comportă mai multe riscuri decât dividende şi va avea un impact în relaţiile Bucureştiului cu arabii şi lumea musulmană şi chiar şi cu anumite ţări europene, avertizează ambasadorul Egiptului la Bucureşti, Salah el-Sadek.

Într-un interviu pentru Digi24, oficialul arab a declarat că, acum, România este la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, iar ssta înseamnă că ar trebui să-i uniţi pe europeni, nu să îi divizaţi”.

Întrebat despre faptul că premierul Dăncilă a menţionat posibilitatea mutării ambasadei noastre din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim şi despre consecinţa acestui gen de mutare, în rândul ţărilor arabe, ambasadorul a răspuns: "Pe termen lung, trebuie să vedem cine are dreptul de decizie şi de a se ocupa cu relaţiile internaţionale în această ţară, aşa cum spune Constituţia voastră, nu a noastră. Este preşedintele. Voi sunteţi acum la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Asta înseamnă că ar trebui să-i uniţi pe europeni, nu să îi divizaţi. Va avea un impact în relaţiile cu arabii şi lumea musulmană şi cred că şi cu anumite ţări europene, dacă luăm în calcul faptul că anumiţi membri europeni au puncte de vedere diferite faţă de decizia colectivă a europenilor şi nu este vorba doar de europeni, este majoritatea lumii, cu excepţia a foarte puţine ţări, şi acest lucru l-am văzut la votul care a avut loc la Adunarea Generală a ONU. Este, aşadar, ceva împotriva voinţei comunităţii internaţionale. Dacă revenim la România, da, cred că va afecta relaţiile, pentru că noi, liderii noştri în general sunt mult influenţaţi de dorinţa popoarelor lor".

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Shalalala
15 Apr 09:51
Care NOI miha lache !? Tu si cum mai cine !?
Răspunde
0 0
Mihalache
14 Apr 13:03
Unde v-a fi ambasada asta hotăram noi ca drept inalienabil al României.
Răspunde
0 0
johnneil
14 Apr 12:37
Precum in orice domeniu unde sunt promovati fel si fel de nestiutori. De ce ar fi DIPLOMATIA mai fericita? O politica de tot rasul (ca sa nu spun mai pe romaneste...cum) nu duce decat la dezastru.
Sper sa nu apuc ziua aceia!
Răspunde
0 0
Shalalala
14 Apr 12:34
Nu-i problema, rozatoarele ciumate au pe cine pune in fata, milioane, nu se duc ei sau beizadelele lor cu peptul gol sa faca dreptate sau sa plateasca datoriile. Le e usor sa abereze chiar si fara sa traga ca mutu pe nas ...
Răspunde
0 0
Vai ,dle ambasor,cunosteti intituția persona non grata ?
14 Apr 12:18
Vai,ce ambasador are si Egiptul ,dl ministru ,cred ,ca nu l-a scos afara din sală,daor i-a explicat doua lucruri.România ete parte a UE,ca stat suveran ,cu independența nealterată.Ea ia parte la deciziile comune,dar nu este sluga la Bruxellea.Pân acum nici un organism al UE nu a stabilit o pzitie fata de mutarea ambasadei SUA la Ierusalim .Asta insemna ca bruma de suveranitate ne permitem sa decidem după interes.A doua chestiune ,dl ambasador are noțiuni vagi si confuze despre presedintele meu.Domnia sa nu conduce,nu elaboreaza politica externă a Roamniei , ci doar reprezinta statul in relatii externe.Nu a ajuns cu studiul la noțiunea de reprezentare dl ambasador.?A reprezenta insemnă a duce la ideplinire ce hotărăsc decidenâii politici-parlamentul ,guvernul ,partidele.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?