ANRMAP va controla cum a atribuit STS un contract de 12 milioane de lei lui Sebastian Ghiţă

7 Octombrie 2015

Autoritatea pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice va verifica modul în care Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale a modernizat sistemul unic de urgenţă 112. 

Contractul, în valoare de 12 milioane de lei, a fost atribuit unui consorţiu de firme controlat de omul de afaceri Sebastian Ghiţă. Ghiţă a fost singurul care a depus o ofertă.

"În zilele următoare urmează ca ANRMAP în calitate de autoritate publică, competentă, să vină să verifice dacă achiziția realizată de STS are vreo legătură cu aceste acuzații. OLAF-ul nu ne-a căutat, nici altă autoritate judiciară sau extrajudiciară.

Opinia mea e că face parte dintr-un război comercial, care nu are ce căuta în locuri atât de delicate și sensibile și în momentul în care dorința este de a îmbunătăți sistemul. De altfel, în fiecare an e un control al Curții de Conturi, nu cred că e mai indulgentă cu STS decât cu alte autorități", a spus Marcel Opriş, directorul STS.

Tranzacţia a fost reclamată la Oficiul European de Luptă Antifraudă de firma ce reprezintă compania Ericsson în România şi care a livrat primele echipamente pentru serviciul 112.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?