Alertă medicală în Satu Mare: 25 de persoane, diagnosticate cu trichineloză

9 Februarie 2018

Peste 20 de persoane din comuna Batarci, Satu Mare, au fost diagnosticate cu trichineloză în această săptămână.

Un eveniment nefericit, pentru familiile a doi localnici din localitatea Batarci, s-a petrecut în această săptămână, când cele două familii compuse din 25 de consumatori, au avut și vor avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, din cauza faptului că au consumat carne de porc neexaminată în direcția depistării Trichinelozei.

În urma anchetelor efectuate și recoltărilor de probe, inspectorii din cadrul D.S.V.S.A Satu-Mare, au diagnosticat Trichineloza.

Carnea și preparatele din carne depistate la domiciliul propietarilor a fost confiscată și dirijată spre incinerare într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța animalelor în acest scop. De asemenea, propietarii nu vor fi despăgubiți la valoarea pieței actuale, din cauza faptului că cele două suine nu au fost identificate prin crotaliere și nu au fost înscrise în Baza Națională de Date.

Conform portalsm.ro, pagubele înregistrare de către aceștia vor fi suportate integral de către propietarii animalelor.Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?