Alegeri parlamentare Moldova 2019. A început campanie electorală!

25 Ianuarie 2019
Alegeri parlamentare Moldova 2019. 
Alegeri parlamentare Moldova 2019. 

Alegeri parlamentare Moldova 2019. Vineri, 25 ianuarie, este prima zi a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova.

Alegeri parlamentare Moldova 2019. În total 15 concurenţi electorali ar urma să figureze în buletinele de vot pe lista naţională, informează Radio Chişinău.

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a înregistrat până joi 9 candidaţi, urmând să examineze alte 6 dosare.

Conform ordinii prealabile stabilite până acum, Partidul Democrat va fi primul în buletinul de vot, urmat de Blocul electoral ACUM, Partidul Comuniştilor şi Partidul Socialiştilor. Pe locul cinci se va regăsi Partidul "Şor', pe şase - Mişcarea Populară Antimafie, pe şapte - formaţiunea "Partidul Nostru', pe locul opt - Partidul Naţional Liberal şi pe locul nouă - Partidul Voinţa Poporului.

Alegeri parlamentare Moldova 2019. Au mai depus actele pentru înregistrare Partidul Regiunilor, Partidul "Democraţia Acasă', Mişcarea Profesioniştilor 'Speranţa-Nadejda', Partidul Politic "Patria', Partidul Liberal şi Partidul Verde Ecologist.De asemenea, până joi erau înregistraţi peste 220 de candidaţi în circumscripţiile uninominale, dar procedura de înregistrare a celor care au depus deja actele şi listele cu semnături va continua încă o săptămână.

Alegeri parlamentare Moldova 2019. Guvernul Republicii Moldova a anunţat joia trecută, într-un comunicat, suplimentarea numărului secţiilor de vot pentru alegerile din data de 24 februarie 2019, urmând să fie deschise în străinătate 125 de astfel de secţii, cu 25 mai multe faţă de anul 2016. Astfel, numărul secţiilor de vot va fi dublat în Ucraina, Belarus, Cehia, Marea Britanie şi Irlanda. În acelaşi timp, numărul secţiilor va creşte în SUA cu 70%, în Federaţia Rusă cu circa 40%, în Portugalia şi Spania cu 25%, în Franţa şi Italia cu câte 16%, iar în România cu 9 la sută.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?