Câți alegători români s-au înregistrat online pentru a vota la alegerile prezidențiale?

12 August 2019

14.510 alegători români s-au înregistrat online pe portalul www.votstrainatate.ro, până luni, ora 14.00, cu 4.400 mai mulţi faţă de vineri, informează Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) prin intermediul unui comunicat de presă.

În această perioadă s-a înregistrat o creştere mai mare a accesărilor votului prin corespondenţă şi reiterează avantajele pe care le prezintă acesta: posibilitatea de a vota de acasă printr-o procedură simplă şi sigură; evitarea aglomeraţiei de la secţiile de votare; evitarea costurilor deplasării la secţia de votare.

"AEP recomandă cetăţenilor cu drept de vot din străinătate să opteze pentru votul prin corespondenţă, a cărui procedură este simplă, sigură şi eficientă şi care reprezintă o modalitate modernă de vot anticipat la distanţă", se precizează într-un comunicat de presă.

Data limită până la care se fac înregistrările pentru votul prin corespondență este 11 septembrie.

Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

Comentarii existente

0 0
Ionica
13 Aug 09:10
Din milioane emigrați sunt interesați de vot 14 mii.Atați doar vor sa schimbe soarta tarii.România și Siria aflata în război dau cei mai mulți emigranți. Noi cu cine suntem în război ca avem atâția emigranti.Poate ne răspunde partidul care a stat cel mai mult la guvernare
Răspunde
0 0
Diaspora
13 Aug 00:10
Pe pariu ca multi se vor buluci atunci in decembrie si iar o luam de la inceput cu Orban cu demisiile vre-o saptamana? Astia daca nu au scandal nu au job raman someri.
Răspunde
Afișează mai multe comentarii
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?