ALDE: Avem rezerve privind acest procent de 2% al contribuției de solidaritate, vom vorbi cu PSD

21 Octombrie 2017
Varujan Vosganian 
Varujan Vosganian 

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat sâmbătă, la Oradea, că Partidul Alianța Liberalilor și Democraților are rezerve în legătură cu procentul de 2% - contribuție de solidaritate socială, lansat recent în spațiul public, și a precizat că la începutul săptămânii viitoare ar urma să aibă loc discuții pe acest subiect cu social-democrații.

"Alaltăieri a mai apărut o idee privind contribuția de solidaritate, precizez nu e vorba de taxa de solidaritate, ci e vorba de o contribuție de solidaritate, de 2%. Din cauza acestui anunț, eu mi-am anulat ieri (vineri — n.r.) o întâlnire pe care o aveam cu sindicatele și cu patronatele la Iași, pentru că nu am vrut să spun în fața sindicatelor și patronatelor lucruri pe care trebuie să le spun partenerilor de alianță. Avem rezerve în legătură cu acest procent de 2% și vrem să știm exact de unde provine", a precizat, într-o conferință de presă, Varujan Vosganian.

Vicepreședintele ALDE a precizat că nu s-a întâlnit cu partenerii de coaliție, urmând, probabil, să aibă loc discuții pe această temă în cursul zilei de luni.

El a amintit "acele decalaje de atitudine și nepotrivire" cu PSD pe tema impozitării gospodăriilor, a taxei de solidaritate și a impozitului pe cifra de afaceri, la care, în urma demersurilor ALDE și cu sprijinul mediului de afaceri, s-a renunțat.

"Vreau să spun un lucru clar: noi nu dorim să rupem alianța cu PSD. Este o chestiune de onoare politică. Nici nu mai știu de câte ori am fost întrebat când rupeți alianța și când începeți conflictele dintre voi. ALDE nu este un partid conflictual. De fiecare dată când au existat nepotriviri, noi le-am soluționat și fără să abandonăm de la principiile noastre", a arătat Vosganian.ALDE a organizat sâmbătă la Oradea o reuniune regională în cadrul proiectului demarat în urmă cu o lună de profesionalizare și dezvoltare internă, pregătiri intense pe zona de comunicare și, mai ales, comunicare online. Au participat 150 de reprezentanți ai organizațiilor din Bihor, Sălaj, Satu Mare, Bistrița Năsăud și Maramureș.

Vosganian a subliniat, în context, că informația este principala resursă a viitorului și că partidele trebuie să aibă un management corect al informațiilor, cu baze de date, evaluare, corelații și furnizare la timp.

"Informația, comunicarea și limpezimea ideilor — acesta este mesajul pe care l-am transmis tinerilor noștri. Noi, ALDE, nu ne numărăm printre cei care aruncă catapulte în spațiul public cu tot felul de idei năstrușnice. Observați că nici Călin Tăriceanu și nici eu, în spațiul public, nu spunem lucruri pe care a doua zi să le contrazicem sau să le retragem. Cred că politica și politicile trebuie să meargă împreună. (...) Cu acești tineri încercăm să reparăm o carență gravă a mediului politic românesc. Sperăm că, atunci când ei vor ajunge ca noi, politica românească nu va mai fi un eveniment important doar în campanii electorale", a afirmat Varujan Vosganian.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?