Albinele pot rezolva probleme de matematică. Au un creier minuscul, dar întrec un copil de 4 ani

8 Februarie 2019
Albinele pot face adunări și scăderi
Albinele pot face adunări și scăderi

Dacă vă confruntați cu o problemă simplă de matematică, ar fi mai bine să întrebați o albină decât un matematician. Chiar dacă au un creier miniatural, albinele socotesc cu o viteză remarcabilă.

Potrivit unui nou studiu, cercetătorii au descoperit că albinele sunt capabile să înțeleagă operațiuni simple de adunare și scădere, la un nivel care ar pune dificultăți unui copil de 4 ani.

"Am demonstrat că albinele, care au un creier miniatural, pot învăța să utilizeze culorile albastru și galben ca reprezentări simbolice pentru adunare sau scădere", se arată în rezumatul studiului.

"Într-un mediu de zbor liber, albinele au folosit aceste informații pentru a rezolva probleme nefamiliare care au implicat adunarea sau scăderea unui element dintr-un grup de elemente", spune studiul publicat în revista Science Advances.

Pentru a le testa capacitatea de calcul matematic, albinele au fost instruite între 4 și 7 ore de cercetători. În efectuarea testelor, albinele au ales corect în aproape 75% din situații, potrivit Live Science.Insectele au mai puțin de 1 milion de neuroni, în timp ce oamenii dețin nu mai puțin de 86 miliarde de neuroni.

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?