ALARMANT! Numărul infecţiilor cu West Nile, aproape dublu în acest sezon faţă de 2015

13 Septembrie 2016
MS: 12 cazuri de infectare cu virusul West Nile, o persoană a murit
MS: 12 cazuri de infectare cu virusul West Nile, o persoană a murit

Numărul cazurilor de infecţie cu virusul West Nile, transmis prin înţepătură de ţânţar, a ajuns în acest sezon la 58, cu cinci decese, fiind aproape dublu faţă de cel din 2015, când s-au înregistrat 32 de cazuri, dintre care un deces, potrivit unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibie (CNSCBT).

Astfel, în sezonul 2016, 1 mai - 9 septembrie, au fost înregistrate 58 de cazuri de infecţie West Nile, depăşind numărul total de cazuri din anul precedent, când au fost 32 de cazuri, cu un deces.

Între cele 58 de cazuri din 2016, au fost înregistrate şi cinci decese, dintre care două în judeţul Ialomiţa, unul în judeţul Iaşi, unul în judeţul Mureş şi unul în Capitală. Cele mai multe cazuri, 20, au fost înregistrate în grupa de vârstă 70-79 de ani, câte nouă la grupele 60-69 de ani şi peste 80 de ani, relatează News.ro.

Alte şase cazuri au fost la grupa de vârstă 50-59 de ani, cinci la grupa 40-49 de ani, câte patru la grupele 20-29 ani şi 30-39 de ani şi un caz la grupa 15-19 ani.

Potrivit CNSCBT, 27 dintre persoanele infectate în sezonul 2016 cu virusul West Nile sunt de sex masculin, iar 31 de sex feminin.Medicii recomandă, în continuare, populaţiei evitarea expunerii la ţânţari, prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; utilizarea substanţelor chimice repelente pentru ţânţari; împiedicarea pătrunderii ţânţarilor în casă, cu ajutorul plase de protecţie; asigurarea desecării băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor de apă stătută şi a gunoiului menajer.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?