Al şaselea simţi chiar există. Descoperirea şochează întreaga planetă

4 Octombrie 2016

Al şaselea simţi chiar există, au anunţat oamenii de ştiinţă, însă nu are nimic de a face cu premoniţiile sau cu a vedea persoanele care vor muri în viitor. 

Cercetătorii americani spun ca au descoperit o genă a intuiție, care merge dincolo de cele cinci simțuri de bază ale omului.

Acest al șaselea simț are legătură cu propriocepția sau simţirea propriului corpu, mai exact cu percepție de sine.

Descoperirea a fost facută cu ajutorul a doi pacienți tineri care suferă de o tulburare neurologică genetică rară, mai exact au o mutaţie în gena "Piezo2" care afectează conștiința de sine.

Astfel, atunci când au fost legaţi la ochi, cei doi s-au aflat în imposibilitatea de a merge pe jos, fără a cădea. De asemenea, ei nu au putut să îşi dea seama de poziția brațelor și a picioarelor lor după ce cercetători le-au mutat uşor. În mod normal, aceste lucruri pot fi făcute cu uşuriţă de oameni chiar dacă sunt legaţi la ochi.

Neurolog Dr. Carsten Bonnemann, din cadrul Institutului de Sănătate din Maryland, SUA, a explicat că studiul arată importanţa critică a genei Piezo 2 asupra simțurilor care ne controlează în viața noastră de zi cu zi.

Astfel, rezultatele stabilesc că Piezo2 este gena care are legătură cu conștiința de sine.Sursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?