Cum te poți apăra dacă ai garantat creditul altcuiva și ești executat silit

14 Martie 2019
Garant imobiliar sau codebitor, executat silit
Garant imobiliar sau codebitor, executat silit

Dacă ați garantat creditul altcuiva și acum sunteți executat silit aflați că aveți posibilitatea să deschideți o acțiune de regres împotriva celui ce v-a lăsat dator vândut la bancă, arată avocatul Adrian Cuculis.

Ce se întâmplă dacă garantului ipotecar i se vinde imobilul adus garanție după ce a garantat creditul altcuiva?

Ați garantat creditul pentru o altă persoană cu imobilul dvs. și a început executarea silită?

De multe ori garantările s-au făcut pentru un coleg de serviciu, sau rudă fie apropiată fie îndepărtată care ulterior nu a mai plătit creditul, spune avocatul pe Indrumari-juridice.eu.

Ce poate face un garant ipotecar în situația aceasta, sau chiar și un codebitor?Dacă ați garantat creditul altcuiva și acum sunteți executat silit aflați că aveți posibilitatea să deschideți o acțiune de regres împotrivă celui ce v-a lăsat dator vândut la bancă.

Poate codebitorul să își recupreze banii plătiți către bancă sau ifn sau recuperatorul de creanțe, de la debitorul principal din contract?

Sigur, fiindcă prin plată făcută către creditorul debitorului principal din contract, acesta din urmă, adică garantul sau codebitorul, capătă calitatea de nou creditor al debitorului principal, explică Adrian Cuculis.

Detalii aici

Subiecte pe aceeași temăSursă: REALITATEA.NET

Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?